Zažil jsem si peklo, vzpomíná Bořil na rok a půl bez fotbalu. Nyní se těší z návratu do reprezentace

Do fotbalové reprezentace se po dlouhé době vrací obránce Jan Bořil. Kapitána Slavie dodatečně povolal kouč Ivan Hašek pro zápasy Ligy národů s Albánií a proti Ukrajině. Bořil si za národní tým zahrál naposledy na odloženém Euru v roce 2021 v nepovedeném čtvrtfinálovém duelu proti Dánsku. Od té doby bojoval s těžkým zraněním a zřejmě nebyl daleko od konce profesionální kariéry. Jenže teď už je zase všechno jako v nejlepších letech.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Bořil

Jan Bořil | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: Profimedia

Kapitán Jan Bořil teď zažívá báječné časy, a jakoby se pro něj všechno vrátilo nějakých pět let zpátky, kdy Slavia pod koučem Jindřichem Trpišovským díky fyzicky náročnému aktivnímu způsobu boje dominovala v lize a v Evropě konkurovala i předním celkům.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká fotbalista Jan Bořil o svém návratu do reprezentačního výběru

„Všichni to vidí, že když budeme makat na 120 procent, tak přejedeme každého. O to se snažíme a doufám, že nám to vydrží co nejdéle,“ je teď na podzim spokojený Jan Bořil.

Tři roky zpátky, krátce po zmíněném evropském šampionátu zvládl v lize jen pár utkání, vážně si poranil koleno, takže hrozilo, že už si fotbal na nejvyšší úrovni nikdy nezahraje.

Hrozil konec kariéry

A když se loni na jaře přece jenom vrátil, ozývalo se, že to bude sotva stačit na B tým, kterému svými zkušenostmi pomáhal.

Trpišovský našel zbraň, Chorý si s Chytilem vyhoví. Se ztrátou Ogbua se Slavia vyrovná, říká Horváth

Číst článek

„Zažil jsem si peklo, protože jsem vůbec nevěděl, jestli budu hrát fotbal anebo ne. Rok a půl nehrát je dlouhá doba a ztratíte úplně všechno,“ vyprávěl vyhlášený bojovník Jan Bořil loni na konci dubna, když poprvé po zranění naskočil aspoň na pár minut do utkání za slávistické áčko v závěru ligového duelu ve Vítkovicích proti ostravskému Baníku.

Na začátku další sezony - tedy té minulé - už byl v domácím zápase proti stejnému soupeři v základní sestavě, stal se znovu kapitánem, kterým byl i teď o víkendu ve vítězném ligovém derby Slavie se Spartou.

„Nikdo se mnou nepočítal, na moji osobu padala i špatná slova, ale já to překlenul, makal na sobě a trenéři mi věřili,“ dodává Bořil.

Jen krátce po největším sportovním souboji v Česku dostal dodatečnou pozvánku do národního týmu.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme