Velký návrat do Edenu, do Slavie se z Feyenoordu vrací Lingr. Sešívaní představili ještě dvě zahraniční posily

Fotbalisty Slavie posílí křídelník Ondřej Lingr z Feyenoordu Rotterdam, kam přestoupil před rokem právě z Edenu za téměř 100 milionů korun. Druhou ze tří úterních posil je záložník Simion Michez z belgického Beerschotu, který v Edenu podepsal smlouvu do roku 2028. Na stejnou dobu se vršovickému týmu upsal ještě útočník Vladimir Perišić, který přišel z Budučnosti Podgorica.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Lingr v dresu pražské Slavie v sezoně 2023/24

Ondřej Lingr v dresu pražské Slavie v sezoně 2023/24 | Foto: Slávek Růta | Zdroj: Profimedia

Lingr zamířil do Feyenoordu vloni v létě na hostování s opcí. V nizozemském klubu se ale neprosadil ani po příchodu dánského trenéra Briana Priskeho, který do týmu z Rotterdamu zamířil před sezonou ze Sparty.

„Naskytla se možnost získat Ondru za velmi přijatelných finančních podmínek. Neváhali jsme, věříme, že naváže na výborné výkony, které v našem dresu předváděl,“ uvedl sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Lingr je odchovancem Karviné, odkud v létě 2020 přestoupil do Slavie. S ní během první sezony vybojoval double za vítězství v lize a domácím poháru, navíc došel do čtvrtfinále Evropské ligy. O rok později stejný úspěch zopakoval s vršovickým celkem v Konferenční lize a v ročníku 2022/23 opět triumfoval v domácím poháru. Poté přestoupil do Nizozemska.

V první sezoně za Feyenoord nastoupil v lize do 20 zápasů a zaznamenal tři branky. Představil se v také v Lize mistrů. S Feyenoordem uspěl v Nizozemském poháru a na začátku této sezony i v tamním Superpoháru, do něhož zasáhl z lavičky. Úvodní tři kola Eredivisie ale strávil mezi náhradníky.

Z belgického Beerschotu se do Prahy stěhuje pravý obránce Simion Michez. V minulé sezoně pomohl k postupu do nejvyšší soutěže pěti góly a třemi asistencemi. Pražané na svém webu zveřejnili i přestupovou částku, kterou za dvaadvacetiletého Kamerunce zaplatili – 2,2 milionu eur (přes 55 milionů korun).

„O Simiona stálo hodně klubů, jednání byla dlouhá, těžká, ale férová. Přivádíme mladého hráče, slibujeme si od něj zvýšení konkurence na pravém kraji hřiště. Doufáme v podobný příběh, který u nás píše Malick Diouf,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek. Devatenáctiletý Diouf je aktuálně se třemi góly nejlepším střelcem vršovického týmu v ligové sezoně.

Michez se narodil v Belgii a prošel tamními mládežnickými výběry, v současnosti ale hájí barvy Kamerunu. „Jsem moc šťastný, snad i dobře mentálně nastavený. Nebojím se ničeho a hledám tu nejvyšší úroveň, které mohu dosáhnout. Viděl jsem zápas Lille v televizi, na Pardubicích jsem byl osobně. Dalo mi to touhu začít tady hrát,“ uvedl Michez.

Slavia v úterý, tedy těsně před uzávěrkou soupisek do evropských soutěží, přivedla i útočníka Perišiče. „Vladimir je velice talentovaný hráč, který může hrát na více postech v ofenzivě. Má za sebou skvělou sezonu, na kterou navázal i v předkolech Konferenční ligy. Ve dvaceti letech je navíc aktuálně poprvé povolán na reprezentační sraz A-týmu Černé Hory. Začne v B-týmu, aby se adaptoval, je to velký příslib do budoucnosti,“ řekl Bílek.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme