Poslední Guardiolova sezona na lavičce City? Na trůn Premier League si brousí zuby několik velkoklubů

V pátek večer začíná nová sezona fotbalové Premier League. Hlavním favoritem na zisk titulu je Manchester City. Klub ze severozápadní Anglie může vyhrát už popáté v řadě. Nejvíce však přes léto posilovaly Aston Villa, Chelsea a Manchester United. Každý z těchto tří klubů utratil za nové hráče více než čtyři miliardy korun korun.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erling Haaland, Bukayo Saka a Marcus Rashford

Erling Haaland, Bukayo Saka a Marcus Rashford | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola si na tiskové konferenci rýpl do novinářů. Podle jeho názoru žurnalisté hledají senzace pouze, když nakupuje drahé hráče jeho klub, a velké utrácení ostatních neřeší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Radiožurnálu Sport před startem letošního ročníku Premier League

Zároveň dodal, že největšími konkurenty v boji o titul budou Arsenal a Manchester United.

„Už mnoho let mě znepokojuje, jak jsou dobří. Každý rok se zlepšují. Arsenal je velmi sebevědomý a vypadá to, že každou sezonu je nebezpečnějším. Do hry se vrátí i United, kteří nakoupili nové posily. Každý nás chce sesadit z trůnu, na kterém jsme už čtyři roky,“ prohlásil hlavní trenér Pep Guardiola, který na konci minulé sezony připustil, že ta současná pro něj bude nejspíš poslední v Manchesteru City. Během osmi let získal šest mistrovských titulů a vyhrál také Ligu mistrů.

„Protože to dost možná bude poslední sezona Guardioly na lavičce City, tak favorizuji tým ze severu Anglie. Arsenal bude zkušenější a silnější, ale pár bodů navíc ztratí. Můj černý kůň je Newcastle, který se vrátí do nejlepší čtyřky - stejně jako Manchester United,“ věří Martin Minha, redaktor Radiožurnálu Sport a jeden z moderátorů pořadu S mikrofonem do Anglie.

„Největšími vyzyvateli budou celky ze severu Londýna. Arsenal za poslední dva roky nabral řadu zkušeností a do třetice by to mohlo vyjít. Silný bude také Tottenhamu, protože věřím kouzlu trenéra Angeho Postecogloua,“ prohlásil fotbalový expert Radiožurnálu Sport Jan Pěruška.

Nový ročník fotbalové Premier League otevře v pátek večer utkání Manchesteru United s londýnským Fulhamem. Pořad S mikrofonem do Anglie bude každé pondělí k poslechu na stanici Radiožurnál Sport.

Lukáš Kaleta, Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme