České fotbalistky vstoupily do baráže o Euro jasnou výhrou, Bělorusko deklasovaly 8:1

České fotbalistky v úvodním utkání 1. kola play-off o postup na mistrovství Evropy deklasovaly 8:1 Bělorusko a jsou blízko postupu do závěrečné baráže. Svěřenkyně trenéra Karla Rady rozhodly pěti góly už v prvním poločase, dvakrát se prosadily Kateřina Svitková a Kamila Dubcová. Odveta je na programu v úterý opět na neutrální půdě v chorvatské Veliké Gorici, kde Bělorusko hraje kvůli sankcím za válku na Ukrajině.

Velika Gorica (Chorvatsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český výběr vedl už v šesté minutě 2:0 po gólech Khýrové a Svitkové, která po snížení Šlapakovové přidala ve 20. minutě svou druhou trefu. Do pauzy se dvakrát prosadila i Dubcová a český tým vstoupil skvěle i do druhé půle. Po brankách Staškové a Bartoňové to bylo v 52. minutě už 7:1.

Vzápětí přibrzdila reprezentaci červená karta pro Sonntagovou, čtvrthodinu před koncem přesto přidala další gól Černá. Radův tým zdolal Bělorusko počtvrté za sebou a vyrovnal proti němu nejvyšší výhru 7:0 z předloňské kvalifikace o mistrovství světa.

Pokud si Češky v úterý pohlídají náskok, bude je dělit už jen jeden dvojzápas od premiérového postupu na velký turnaj. O účast na šampionátu ve Švýcarsku v příštím roce by se utkaly pravděpodobně s Portugalskem, které dnes zvítězilo v Ázerbájdžánu 4:1.

Play off o postup na mistrovství Evropy fotbalistek v roce 2025 - úvodní utkání 1. kola (ve Veliké Gorici):

Bělorusko - Česko 1:8 (1:5)

Branky: 16. Šlapakovová - 6. a 20. Svitková, 34. a 38. Dubcová, 2. Khýrová, 49. Stašková, 52. Bartoňová, 75. Černá. Rozhodčí: Grundbacherová (Švýc.). ČK: 53. Sonntagová (Česko).

Sestava Česka: Votíková - Šlajsová (72. Pěčková), Dědinová, Sonntagová, Bartoňová - Krejčiříková, Cahynová, Svitková (72. Bertholdová), Khýrová (63. Černá) - Stašková (81. Polášková), Dubcová (72. Kotrčová). Trenér: K. Rada.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme