První zápas, první gól a první trofej. Mbappé pomohl Realu k zisku rekordního Superpoháru

Stroj na trofeje - tak by se asi dalo přezdívat fotbalovému Realu Madrid. Po triumfu ve španělské lize a Lize mistrů totiž „Bílý balet“ oslavil zisk třetí trofeje během posledních tří měsíců. V Superpoháru Real ve středu večer porazil Atalantu. Gólem se navíc pod výhru madridského velkoklubu podepsala letní posila Kylian Mbappé.

Varšava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kylian Mbappé slaví svůj premiérový gól v dresu Realu Madrid

Kylian Mbappé slaví svůj premiérový gól v dresu Realu Madrid | Zdroj: Reuters

Superpohár většinou nepatří mezi ty nejzajímavější fotbalové události léta, ale tentokrát byli fanoušci i odborníci hodně zvědaví, jakou sestavu pošle na hřiště trenér španělského vítěz Ligy mistrů Carlo Ancelotti.

Zkušený kouč vsadil na všechny velké hvězdy - vedle Jude Bellinghama a Viníciuse Juniora nechyběl ani Kylian Mbappé. Jako první se ale v 59. minutě prosadil Uruguayec Federico Valverde, kterému připravil míč před prázdnou bránu Brazilec Vinícius.

Francouz Mbappé si ale taky dokázal náležitě užít svoji ostrou premiéru v dresu „Bílého baletu“ a v 68. minutě stanovil konečné skóre na 2:0.

Real Madrid totiž po první brance pokračoval v absolutním tlaku na soupeře a jednu z mnoha šancí ve vápně využil zmiňovaný Francouz Mbappé. Po zápase ke svému debutu chválil hlavně spoluhráče.

„Je to strašně jednoduché hrát s takovými hráči. Všichni jsou tu skvělí, proto je to Real Madrid. Musím poděkovat všem v klubu za to, jak mi ulehčili adaptaci v novém prostředí, takže se mohu soustředit jen na fotbal. A od toho jsem tady, abych hrál fotbal,“ řekl Kylian Mbappé po svém prvním startu za Real Madrid.

Druhý může přidat už v neděli, kdy se slavný velkoklub představí na hřišti Mallorcy v prvním kole nového ročníku španělské La ligy.

Petr Tomášek, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme