AC Milán kvůli porušení finančního fair play nebude hrát v přístí sezoně Evropskou ligu

Italský fotbalový velkoklub AC Milán po dohodě s Evropskou fotbalovou unií UEFA přijde o účast v příštím ročníku Evropské ligy kvůli porušení pravidel finančního fair play.

Milán (Aktualizováno: 18:38 28. 6. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči AC Milán se radují z gólu (ilustrační foto ze srpna roku 2018)

Hráči AC Milán se radují z gólu (ilustrační foto ze srpna roku 2018) | Foto: Stefano Rellandini | Zdroj: Reuters

AC za nevyrovnané výdaje a příjmy dostal od UEFA už loni pokutu 12 milionů eur a zákaz startu v evropských pohárech. Proti němu se „Rossoneri“ úspěšně odvolali k Arbitrážnímu soudu pro sport (CAS) a na podzim mohli hrát ve skupině Evropské ligy.

1:27

Sezóna byla náročná. Bohužel nedopadla úplně podle představ, řekl na reprezentačním srazu Schick

Číst článek

Nyní se vedení pátého klubu uplynulé sezony italské ligy dobrovolně rozhodlo roční trest přijmout, aby získalo víc času na urovnání finanční situace. CAS dohodu s UEFA potvrdil.

Vyloučený Milán nahradí v základní skupině Evropské ligy AS Řím, ve kterém působí Patrik Schick. Tým z italské metropole si konečným šestým místem v Sérii A původně zajistil boje v kvalifikaci Evropské ligy. Jeho místo v kvalifikaci tak zaujme FC Turín, který skončil sedmý.

Americký investiční fond Elliott před rokem převzal AC Milán poté, co mu dosavadní čínský majitel Li Jung-chung nedokázal splatit dluh ve výši 300 milionů eur. Čínští vlastníci koupili klub v roce 2017 od dlouholetého majitele Silvia Berlusconiho. Následně si vzali vysokou půjčku a za posily utratili zhruba 200 milionů eur, čímž podle UEFA porušili pravidla finančního fair play, která platí od roku 2014.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme