Boleslav živí naději na postup do Konferenční ligy. V 3. předkole remizovala 1:1 s Hapoelem Beer Ševa

Fotbalisté Mladé Boleslavi v úvodním utkání 3. předkola Konferenční ligy remizovali doma 1:1 s Hapoelem Beer Ševa. Skóre otevřel v 39. minutě z penalty Patrik Vydra, hosté srovnali v 50. minutě gólem Tomera Yosefiho. Odveta je na programu za týden v bulharské Loveči, kde hraje Hapoel domácí zápasy kvůli válečnému konfliktu v Pásmu Gazy mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás. Postupující ve 4. předkole vyzve vítěze dvojzápasu Paks – Mornar Bar.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 20:42 8. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Mladé Boleslavi Daniel Langhamer bojuje se soupeři z izraelského Hapoelu Beer Ševa v zápase 3. předkola Konferenční ligy

Fotbalista Mladé Boleslavi Daniel Langhamer bojuje se soupeři z izraelského Hapoelu Beer Ševa v zápase 3. předkola Konferenční ligy | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

V Mladé Boleslavi se hrálo od úvodního hvizdu ve vysokém tempu. Do první šance se dostal v desáté minutě Mašek, jenž hlavou v obtížné pozici těsně minul. O chvíli později gólman Eliasi vyrazil Vydrovu ránu z 20 metrů jen do strany opět k dobíhajícímu Maškovi a ten poslal střelu souběžně s brankovou čárou.

1:55

Nepříjemný soupeř, varuje před klíčovým utkáním s Kryvbasem trenér fotbalistů Plzně Koubek

Číst článek

Hosté měli v ofenzivě nebezpečné náznaky, větší příležitosti ale měli Středočeši. Suchého pokus na přední tyči ještě bránu přeletěl, v 39. minutě už však domácí fanoušci slavili. Gordana zfauloval ve vápně Maška, míč si na penaltový bod překvapivě postavil defenzivní záložník Vydra a s přehledem si připsal premiérovou trefu v evropských pohárech.

Mladoboleslavské gól povzbudil a dobrý výkon v úvodním dějství mohli korunovat další brankou, Fulnekův volej a Kušejovu střelu z úhlu Eliasi zneškodnil. V nastavení si připsal zákrok i na druhé straně Trmal po průniku záložníka Eliase.

Rychlá odpověď soupeře

I po změně stran se izraelský tým snažil o kontrolu hry s místy až riskantní rozehrávkou, nakonec ale vyrovnal po šťastné akci. Yosefi se odhodlal ke střele ze 30 metrů, kterou kapitán Suchý nešťastně tečoval ramenem do protipohybu Trmala. Tentokrát se tak mohlo radovat pouhých osm fanoušků v sektoru hostů.

Po hodině mohl dokonat obrat Ahmed, jeho obstřel z vyložené pozice ztečoval Fulnek na roh. Další velkou šanci měl Sefer, technickou střelou o pár centimetrů minul. Rumunský záložník záhy prověřil Trmala znovu, trefil ale jen prostředek brány.

Hapoel ve všech soutěžích prohrál venku sedm z posledních osmi duelů a nakonec mohl potvrdit negativní bilanci i ve čtvrtek. Po slabší pasáži totiž závěrečná desetiminutovka už za silného deště patřila jednoznačně domácím. V 83. minutě běžel John sám na Eliasiho, který skvěle vytáhl pokus o lob a nedopřál nigerijskému útočníkovi gólem oslavit čtvrteční 23. narozeniny. Ještě lepší zákrok následně vytáhl proti Kušejově přímému kopu, jehož střelu vyškrábl konečky prstů.

V samém závěru nastavení atraktivního duelu měl na kopačce vítěznou trefu Kostka. Mladoboleslavskému obránci stačilo proti ležícímu Eliasimu jen trefit bránu, to se mu ale nepovedlo. Hapoel tak ve čtvrtém utkání na hřištích českých týmů poprvé neprohrál.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Konferenční ligy:

FK Mladá Boleslav - Hapoel Beer Ševa 1:1 (1:0)

Branky: 39. Vydra z pen. - 50. Yosefi. Rozhodčí: Hyytiä - Lamppu, Leppänen (všichni Fin.) - Higler (video, Niz.). ŽK: Mašek, Kostka - Turgeman, Lopes, Šušenačev, Kozuch (trenér). Diváci: 3766.

Sestavy:

M. Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý (90.+4 Králik), Král, Fulnek - Langhamer (78. Sakala), Vydra - Kušej, Mareček (78. John), Mašek (64. Buryán) - Ladra (64. Pulkrab). Trenér: Holoubek.

Hapoel: Eliasi - Mizrahi, Blorian, Tibi, Lopes - Gordana, Elias (64. Kangwa) - Ahmad (86. Peretz), Yosefi (74. Sefer), Hatuel (64. Ganah) - Turgeman (74. Šušenačev). Trenér: Kozuch.

mim, rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme