České fotbalisty povede Brückner

Novým trenérem české fotbalové reprezentace se stal Karel Brückner. Dnes o tom rozhodl třináctičlenný výkonný výbor Českomoravského fotbalového svazu. Brückner bude mít smlouvu do konce roku 2003, kdy končí kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2004.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Brückner

Karel Brückner | Foto: Michal Krumphanzl

Brückner patřil ke čtyřem osloveným trenérům. Poté, co ale Vlastimil Petžela a především Jozef Jarabinský svou kandidaturu stáhli, bylo o nástupci Jozefa Chovance prakticky rozhodnuto. Ladislav Škorpil měl podle všeobecného mínění minimální šance.

Dvaašedesátiletý Brückner si za svého asistenta už dříve zvolil Miroslava Beránka, se kterým spolupracoval v jednadvacítce. Pro rodáka z Olomouce je fakt, že se stal trenérem reprezentace velkou ctí: "Je to samozřejmě pocta, je to vrchol kariéry a málokomu se to povede."

Relizační tým bude jmenován 9. ledna. Už nyní je jisté, že v něm bude působit také prezident pražské Sparty Vlastimil Košťál. Měl by se postarat o lepší fungování reprezentace. První zápas pod novým vedením sehraje český tým v únoru na turnaji čtyř mužstev na Kypru. Kvalifikace Eura 2004 startuje v září příštího roku.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme