Lukáš Hoďboď skončil na trati 800 metrů osmý, mužská štafeta doběhla ve finále sedmá

Český běžec Lukáš Hoďboď se nedokázal ve finále 800 metrů prosadit a do cíle doběhl jako poslední. Mužská česká štafeta na 4x400 metrů doběhla ve finále na sedmém, předposledním místě. Diskařka Eliška Staňková skončila ve finále své disciplíny dvanáctá za výkon 57,04 metru.

Berlín (Aktualizováno: 22:09 11. 8. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Kszczot ve finále závodu na 800 metrů

Adam Kszczot ve finále závodu na 800 metrů | Zdroj: Reuters

První běžeckou disciplínu, kde se představil český zástupce, byl běh mužů na 800 metrů. Lukáš Hoďboď bojoval po celý závod statečně, nakonec ale doběhl jako poslední, tedy na osmém místě.

Titul mistra Evropy obhájil Polák Adam Kszczot, který si na berlínském stadionu zaběhl nejlepší čas sezony. Druhý skončil ve švédském národním rekordu Andreas Kramer a bronz bral světový šampion z Londýna Francouz Pierre-Ambroise Bosse.

Druhé atletické stříbro. Anežka Drahotová došla v závodě na 20 kilometrů druhá

Číst článek

Česká mužská štafeta ve složení Jan Tesař, Pavel Maslák, Patrik Šorm a Filip Šnejdr zaostala o osm setin sekundy za svým českým rekordem a to stačilo ve finále na sedmé místo. 

Nejrychlejší byla belgická štafeta, kde tři bratry Borléeovy doplnil Jonathan Sacoor. Za nimi skončila Velká Británie a bronz si připsali dlouho vedoucí Španělé.

Jedinou technickou disciplínu, kde měla česká výprava zastoupení, byla soutěž diskařek, ve které se představila Eliška Staňková. Ta začala soutěž hodem dlouhým 57,04 metru, za což jí patřilo místo až na konci startovního pole.

Zlato předposledním pokusem dlouhým 67,62 metru brala suverénka posledních let Sandra Perkovičová. Nejlepším výkonem sezony získala stříbro Němka Nadine Müllerová a bronz si odnáší její týmová kolegyně Claudine Vitová.

Drama ve finiši a útok na sprinterský hattrick

Finále ženské čtvrtky nabídlo ve finiši velkou bitvu. Dlouho vedoucí Řekyni Maríi Belibasákiovou až v závěrečných metrech předběhla polská závodnice Justyna Swietová-Ersetičová. Bronz nakonec brala v národním rekordu Nizozemka Lisanne de Witteová.

Poloviční trať pak ovládla britská obhájkyně titulu Britka Dina Asherová-Smithová. Britská závodnice útoční na sprinterský hattrick, když kralovala už na stovce a představí se ještě ve štafetě na 4x100 metrů.

Jako druhá doběhla Dafne Schippersová, která už má z Berlína bronz z nejkratšího sprintu, a třetí pak byla její krajanka Jamile Samuelová.

Soutěž dálkařek byla velmi vyrovnaná. První příčku obsadila domácí Malaika Mihambová za skok dlouhý 6,75 metru. Za ní skončila Maryna Bekhová z Ukrajiny za výkon 6,73 metru a třetí pak Britka Shara Proctorová, která doskočila na značku 6 metrů a 70 centimetrů

Sedmnáctiletý Nor Jakob Ingebrigtsen necelých 24 hodin po triumfu v běhu na 1500 metrů vyhrál na mistrovství Evropy závod na 5000 m v čase 13:17,06. Stříbro získal jeho starší bratr Henrik a bronz zbyl na Francouze Morhada Amdouniho, který v Berlíně vyhrál běh na 10 000 metrů.

Už páté zlato pro hostitelskou zemi na šampionátu získal ve výškařském sektoru Mateusz Przybylko, který jako jediný skočil 2,35 metru. Na stupních vítězů ho doplnili Maksim Nedasekau z Bělorusku a Ilja Ivanijuk startující pod neutrální vlajkou.

Jako poslední se na atletickém oválu představily ženské štafety na 4x400 metrů. Jejich soutěž ovládly polské běžkyně, v jejichž sestavě byla i čerstvá evropská šampionka Swietová-Ersetičová. Druhé doběhly Francouzky a třetí britská štafeta.

bor, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme