Jedničkou Chelsea Čech nebude, Mourinho s ním ale dál počítá. Nechceme, aby odešel, říká

Fotbalista Petr Čech po dlouhých deseti letech ztratil pozici brankářské jedničky v londýnské Chelsea. O prestižní post ho připravil Thibaut Courtois. Belgický talent se postavil mezi tyče v úvodním zápase Blues v letošní sezoně Premier League na hřišti Burnley a z reakcí ostrovních expertů sálá, že končí jedna epocha.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Petr Čech poprvé v kariéře vstupuje do sezony jako gólmanská dvojka londýnské Chelsea

Brankář Petr Čech poprvé v kariéře vstupuje do sezony jako gólmanská dvojka londýnské Chelsea | Zdroj: ČTK

Komentátor BBC Mark Lawrenson si podobně jako drtivá většina ostrovních expertů myslí, že upřednostnění Belgičana Courtoise bylo logické a správné.

„Belgičan samozřejmě představuje budoucnost a je to pochopitelně velmi, velmi dobrý brankář. Ale musí si v Anglii dát pozor třeba na centrované míče, protože těch si ve Španělsku moc neužil. Premier League je pro gólmana úplně jiná soutěž,“ uvedl bývalý irský reprezentant.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čech přišel o místo v základní sestavě Blues. Mourinho si jako jedničku vybral Belgičana Courtoise

José Mourinho si pro Sky Sports pochvaloval, že český gólman přijal nepříznivou zprávu jako pravý profesionál. Portugalský stratég doufá, že Čecha v dresu Chelsea udrží. Rozhodl se prý pro budoucnost klubu, i s ohledem na desetiletý věkový rozdíl mezi Čechem a Courtoisem.

„Doufám, že s nabídkou na přestup Petra Čecha nikdo nepřijde. Věřím, že udržíme v klubu dva ze tří nejlepších brankářů na světě. Petr si od Chelsea zaslouží maximální respekt. Ale součástí tohoto respektu je říct zcela jasně, že nechceme, aby odešel,“ pronesl kouč Blues.

Ať už se Petr Čech rozhodne jakkoli, jeho stopa v Premier League zaslouží označení nesmazatelná. Třeba někdejší slavný obránce Liverpoolu Jamie Carragher českého gólmana zařadil po bok jiného zahraničního giganta mezi třemi tyčemi, Petera Schmeichela.

Petr Čech | Foto: Český rozhlas

Jiří Hošek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme