Katy Perry je v hledáčku španělské policie. Natočila videoklip v chráněné přírodní rezervaci na Ibize

Americká zpěvačka Katy Perry je v hledáčku španělských úřadů. Vyšetřovatelé prověřují okolnosti vzniku videoklipu, který popová hvězda natočila na baleárském ostrově Ibiza. Části videa totiž vznikly v chráněné přírodní rezervaci.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Katy Perry

Katy Perry | Foto: Aude Guerrucci | Zdroj: Reuters

Ve videoklipu k písni Lifetimes z připravovaného alba zpěvačka tančí na pláži, s partou přátel pluje na lodi, jí španělskou paellu nebo se prohání Ibizou na motorce.

Swifties vyšli po zrušených koncertech do ulic Vídně. Věšeli korálky na stromy a zpívali zpěvaččiny písně

Číst článek

Ve videu, které režíroval kolumbijsko-americký režisér Matías Vásquez, Katy Perry také skáče do moře nebo se baví v klubech, kterými je Ibiza pověstná.

Některé části videoklipu byly ale natočeny v přírodnímu parku Ses Salines. To je chráněná oblast, která se rozkládá na ostrovech Ibiza a Formentera. Záběry pochází přímo z malého ostrůvku S´Espalmador, který je součástí této oblasti.

Objevují se v nich písečné duny patřící k ekologicky nejcennějším místům rezervace. V oblasti jsou navíc podle španělského deníku El País i cedulky s nápisem „zákaz vstupu“, které musel štáb vidět a přes které musel pronést natáčecí techniku.

Natáčení bez povolení

Samotné natáčení sice cennou přírodu neohrožuje, ale úřady vyžadují patřičné povolení, které zpěvačka prý neměla.

Katy Perry zatím na kroky policie veřejně nereagovala. Firma Universal Music se ale odvolala na místní producentskou společnost, která ji měla ujistit, že všechna potřebná povolení zajistila, údajně ústně.

Kopat oheň jsme nikdy nepřestali. Většinu dnešních influencerů moc nechápu, říká kytarista Pixies

Číst článek

Mluvčí nahrávací společnosti řekl, že při natáčení štáb dodržel všechny předpisy a byl k chráněné lokalitě maximálně ohleduplný. Baleárské ministerstvo životního prostředí podle serveru El País žádné povolení k natáčení nevydalo.

Regionální vláda ale uvedla, že se nejedná přímo o trestný čin, ale spíše o protiprávní jednání.

Duny na neobydleném soukromém ostrůvku S´Espalmador jsou zřejmě nejzachovalejšími dunami na Baleárských ostrovech a podle ochránců přírody jsou velmi vzácné. Součástí národního parku Formentera jsou od roku 1980.

Ostrůvek od roku 1932 vlastnila rodina Cinnamondových, která ho tehdy koupila za cenu, která dnes odpovídá hodnotě 252 eur, tedy lehce přes šest tisíc korun. V roce 2018 ostrůvek i přes nelibost regionální vlády prodala belgickým byznysmenům za šestnáct milionů liber, tedy skoro za půl miliardy korun.

Marcel Faltys Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme