Polsko chce dodržet harmonogram přijetí eura v roce 2012

Polská vláda stále uvažuje o zavedení eura v roce 2012. Podle premiéra Donalda Tuska ale v podmínkách finanční krize není vyloučená změna v harmonogramu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

euromince

euromince | Foto: Evropská komise

Na mistrovství Evropy v kopané EURO 2012 se bude platit eurem, tato programová teze polské vlády stále platí. Samozřejmě za předpokladu, že se šampionát bude v Polsku opravdu konat, že euro zůstane evropskou měnou a že Polsko splní všechny podmínky pro jeho přijetí.

"Vstup do eurozóny v roce 2012 zůstává naším cílem, nehledě na nepříznivé okolnosti, které mohou nastat, a výkyvy kurzů. Jednání o zavedení eura chceme zahájit v souladu s harmogramem," potvrzuje premiér Tusk.

Polsko by proto mělo už letos vstoupit do přípravného mechanismu ERM-2. Opozice radí vládě, aby s eurem tolik nespěchala. Prezident Lech Kaczyński dnes na setkání s ekonomy vyzval vládu k vypracování národního programu boje s důsledky finanční krize.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme