Některé bankomaty České spořitelny stále nefungují

Tým odborníků České spořitelny a dodavatelských firem zatím bez úspěchu pokračuje v odstraňování příčin výpadku sítě bankomatů. Uvedla to tisková mluvčí spořitelny Klára Gajdušková, nesdělila však termín, kdy budou veškeré závady odstraněny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvůli výpadku bankomatů už včera Česká spořitelna posílila obsluhu na přepážkách svých poboček. Ty dostaly pokyn, aby podle místních podmínek prodloužily otevírací dobu. Klientům také nebudou účtovány poplatky za hotovostní výběr. Gajdušková dodala, že platební karty ČS fungují bez omezení v celé obchodní síti při placení za zboží a služby.

Generální ředitel ČS Jack Stack uvádí jako hlavní příčinu potíží sítě bankomatů nedostatečné investice do systému v posledních pěti letech. Stack dále řekl, že od února bude fungovat nový záložní systém kartového centra ČS, který podobné výpadky vyloučí.

Česká spořitelna provozuje v současnosti 879 bankomatů, což je zhruba 60 procent všech peněžních automatů v České republice. Spořitelna přitom vydala přibližně polovinu všech platebních karet v ČR a ke konci pololetí měla 3,9 miliónu klientů.

Jan Rosenauer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme