Ekonomické informace 19. 2. 2003

Oprava vltavské kaskády po povodních přijde ČEZ na 550 milionů korun. Ministerstvo průmyslu chce zlepšit podnikatelské prostředí. Připravuje proto nové podpůrné programy pro malé a střední podniky a začne podporovat výzkum. Akciová společnost Vítkovice prodává majetek. Český Telecom se dohodl s prvními dvěma konkurenty na podmínkách poskytování ADSL.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

údolní nádrž Orlík za povodně

údolní nádrž Orlík za povodně | Foto: Jan Rosenauer

Oprava vltavské kaskády po povodních přijde ČEZ na 550 milionů korun. Náklady zvyšuje i to, že výpadek výroby z poškozených zařízení musely nahradit uhelné elektrárny, které vyrábí dráž. Na vltavské kaskádě je zatím v provozu šest z osmi elektráren. Podle mluvčího společnosti Ladislava Kříže čekají na spuštění ještě Štěchovice a Orlík.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Kříž: Elektrárny v opravě

Ministři financí zemí Evropské unie včera doporučili přísné dodržování pravidel rozpočtové disciplíny. A to i teď, kdy hrozba války s Irákem oslabuje vyhlídky ekonomického růstu.

V České republice čeká Poslaneckou sněmovnu rozhodování o návrhu ODS, který by měl rozpočtovou disciplínu zpřísnit. Měla by tomu pomoci změna počtu hlasů poslanců - potřebných pro schválení státního rozpočtu.

Ministerstvo průmyslu chce zlepšit podnikatelské prostředí. Připravuje proto nové podpůrné programy pro malé a střední podniky a začne podporovat výzkum. Přednost by totiž měly dostávat investiční pobídky pro projekty strategických služeb nebo technologických center. Náměstek ministra průmyslu Zdeňek Vorlíček říká, že právě vývojové parky by měly svými špičkovými technologiemi zvýšit kvalitu domácích firem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z. Vorlíček: Nové podpůrné programy

Akciová společnost Vítkovice prodává majetek. Už má nabídky zájemců o koupi hotelu Atom. Jak potvrdila mluvčí Vítkovic Lenka Hatlapatková, možných kupců je nakonec méně, než se čekalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Hatlapatková: Prodej Atomu

O koupi hotelu Atom se zajímá i město Ostrava.

Český Telecom se dohodl s prvními dvěma konkurenty na podmínkách poskytování ADSL. Uzavřel smlouvy s firmami Broad Net a GTS. S dalšími 15 společnostmi jedná. Telecom nabídl ADSL už loni na jaře. Nepředložil ale konkurentům velkoobchodní nabídku, takže zasáhl Český telekomunikační úřad, protože i alternativní operátoři musí mít možnost tuto službu poskytovat. Ještě před několika dny většina operátorů nabídku Telekomu kritizovala kvůli nevýhodné ceně. Co vedlo GTS ke změně názoru, vysvětluje mluvčí David Duroň.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Duroň: ADSL

Jitka Hanžlová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme