Spojené státy odsuzují akce kurdských radikálů

Spojené státy považují kurdské extrémisty za společné nepřátele spolu s Tureckem. Prohlásila to americká ministryně zahraničí Condoleezza Riceová před svým dnešním večerním jednáním s tureckým premiérem Recepem Tayyipem Erdoganem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Condoleeza Riceová

Condoleeza Riceová | Foto: Alexandr Pícha

Prohlášení ministryně Riceové považují americká média za jasný signál, že Washington odsuzuje násilné akce kurdských radikálů. Šéfka americké diplomacie dnes nabídne premiérovi Erdoganovi podporu amerických zpravodajských sil při vyhledávání extrémistů u hranic s Irákem.

Spojené státy se také snaží přesvědčit kurdské autonomní vedení v Iráku, aby samo zasáhlo proti základnám kurdských radikálů u hranic s Tureckem. Washington je ale nadále proti invazi turecké armády, protože by to pro relativně klidnou část Iráku mohlo mít nedozírné následky.

Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme