Poprvé po prohraných volbách vystoupil Sarkozy na veřejnosti

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy dnes poprvé od nedělní porážky své strany v regionálních volbách veřejně vystoupil. Jak se očekávalo, důrazně prohlásil, že započaté reformy musejí pokračovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy | Foto: The Council of the European Union

Nicolas Sarkozy vysvětlil, že mezinárodní krize neumožnila Francouzům vidět pozitivní účinky toho, co už se udělalo. Prohlásil, že nic by nebylo horší, než podlehnout povolebnímu neklidu a měnit směr.

Důchodová reforma, proti které včera v celé Francii protestovaly desítky tisíc lidí, má být dokončena do půl roku, ale Nicolas Sarkozy přislíbil, že ji nebude prosazovat silou.

Francouzské zemědělce se pokusil uklidnit razantním prohlášením, že je připraven vyvolat krizi v Evropské unii, aby zachránil společnou zemědělskou politiku. Francie je největším příjemcem unijních zemědělských dotací.

Igor Maňour, Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme