Bufet bez jména zaplní vietnamská polévka Pho do posledního místa
Obchodníci si zakládají na značce, na logu, na jménu firmy a totéž se týká třeba restaurací. A teď si představte podnik, který žádný název nemá, je schovaný v zastrčené uličce, majitel své jméno také raději zamlčí, a přitom má u stolků pod plátěnou střechou plno od rána do večera. Pointa je nečekaná, je za tím výtečná polévka Pho v pražské holešovické tržnici.
Na první pohled nepůsobí bufet nijak vábně, ale zřejmě si ho strávníci oblíbili, protože je v něm hlava na hlavě.
„Je to výborné, vůbec bych to do toho neřekla, protože bych se asi trošku bála do toho jít,“ říká u tradiční vietnamské polévky jedna z návštěvnic.
Stálí zákazníci si pochvalují skvělý hovězí vývar a to, že jim po polévce není těžko. „Našli jsme to na doporučení, je to fast food s lidskou tváří,“ popisují své dojmy.
Bufet nemá žádný název, protože majitel a kuchař v jedné osobě takové maličkosti neřeší. Potřebuje uživit rodinu a tak vaří stejně, jako kdysi ve Vietnamu.
„Bistro nemá jméno, ještě jsem na to nemyslel,“ říká čtyřicátník, který nechce prozradit ani své jméno. Zůstává tak bezejmenný, jako jeho vyhlášený bufet s polévkou Pho v holešovické tržnici.