Akademie vězeňské služby na Liberecku už má jídelnu s kuchyní. Jídlo vydávají odsouzení z přilehlé věznice
Po třiceti letech má pracoviště, kde se vzdělávají všichni budoucí i současní dozorci a i další zaměstnanci vězeňské služby své vlastní stravovací zařízení. Nová kuchyně s vývařovnou v Akademii vězeňské služby ve Stráži pod Ralskem vydává snídaně, obědy i večeře. Je schopná denně vyprodukovat až 500 jídel.
Do místnosti s výdejním pultem a stoly se vejde zhruba 90 strávníků. Jsou tam pulty pro teplou i studenou kuchyni. Jídlo vydávají odsouzení z přilehlé věznice.
V nové jídelně Akademie vězeňské služby ve Stráži pod Ralskem obsluhují odsouzení
Najdete zde i sklady potravin, prostor na zpracování zeleniny a masa, velkou vývařovnu a místnost pro umývání nádobí a odpadové hospodářství. Pracovníci kuchyně a obsluhy výdejny mají k dispozici také vlastní toalety a šatny a i pro ně je prostor, kde se můžou najíst.
Dosud se všichni účastníci akademie, včetně zaměstnanců, stravovali ve vedlejší budově státního podniku Diamo. Vedení akademie už ale se službami tohoto stravovacího zařízení nebylo příliš spokojené, tak si nechalo vybudovat svou vlastní jídelnu.
V Akademii vězeňské služby se vzdělávají budoucí dozorci a ostatní příslušníci vězeňské služby, kteří se potřebují dovzdělat nebo proškolit. Podle generálního ředitele vězeňské služby České republiky Simona Michailidise akademií projdou zhruba čtyři tisíce lidí ročně.
Do prvotních kurzů akademie se každý rok zapisuje zhruba 400 nových budoucích dozorců, kteří budou po dokončení studia sloužit ve všech částech republiky.