Sportovní dvojice Anna Dušková a Martin Bidař společně končí, každý chce trénovat jinde

Čeští krasobruslaři Anna Dušková a Martin Bidař oznámili v tiskové zprávě, že jako sportovní dvojice končí. Každý z nich chce trénovat jinde. Největším úspěchem krasobruslařské dvojice je vítězství na mistrovství světa juniorů z roku 2016.

Praha (Aktualizováno: 11:08 27. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Dušková a Martin Bidař

Anna Dušková a Martin Bidař | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČOV

Dušková vzhledem ke studijním povinnostem chce stále zůstat v Praze, Bidař maturuje a plánuje v novém olympijském cyklu trénovat více v zahraničí. Oba hledají nové partnery.

Plány svěřenců Evy Horklové byly neslučitelné. „Martin už je maturant, a tak se může posunout dál do světa. Já chci skloubit sportovní a studijní povinnosti doma,“ uvedla v tiskové zprávě Dušková.

Krasobruslaři Dušková s Bidařem mohou být spokojeni. Na olympijských hrách postoupili do volných jízd

Číst článek

Pro jejího nyní už bývalého partnera je prioritou častější pobyt v zahraničí. „Cítím, že každá zkušenost, kterou si přivezu z ciziny, hlavně z Kanady, mě může výrazně posunout. Ale chápu Aničku, která musí pořád hodně myslet na to, jak všechno skloubit se studijním plánem,“ řekl Bidař.

Juniorští mistři světa z roku 2016 byli velkou nadějí českého krasobruslení. Při loňském debutu na seniorském mistrovství Evropy byli sedmí a letos navzdory partnerčině zranění kolena skončili čtrnáctí na olympijských hrách a jedenáctí na mistrovství světa.

Na hledání nového partnera oba nemají příliš mnoho času. Pokud by chtěli společně závodit od začátku příští sezony, potřebovali by stihnout už srpnové výkonnostní testy. A v té době už by měli být nové sportovní dvojice alespoň částečně sehrané.

"Je to samozřejmě krátká doba, ale máme s paní trenérkou vytipovaného partnera a brzy oznámíme, kdo to bude," řekla osmnáctiletá Dušková.

"Není to soutěž, kdo z nás najde partnera dříve, ale fakt je, že bych chtěl mít jasno zhruba stejně rychle jako Anička," doplnil o rok starší Bidař.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme