Krejčíková nestačila ve čtvrtfinále na Slovenku Schmiedlovou a ve dvouhře v Paříži končí

Tenistka Barbora Krejčíková do semifinále dvouhry na olympijských hrách v Paříži nepostoupila. Slovence Anně Karolíně Schmiedlové podlehla za hodinu a 29 minut 4:6, 2:6. Turnaj pokračuje v singlových soutěžích bez české účasti.

Paříž (Aktualizováno: 16:06 31. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

Vítězka letošního Wimbledonu a Roland Garros 2021 Krejčíková si připsala první porážku po deseti zápasech. V duelu s 67. hráčkou světa Schmiedlovou, jejímž grandslamovým maximem je zatím osmifinále loňského Roland Garros, doplatila na 32 nevynucených chyb. Prohrála za hodinu a 29 minut.

Osmadvacetiletá Krejčíková v prvním setu ještě dotáhla manko 1:4, v závěru ale sadu ztratila po nevydařeném servisu v desátém gamu. Ve druhém setu se Krejčíková ujala vedení 2:0 a živila naději na obrat. Prohrála ale šest her za sebou a o rok starší Schmiedlová mohla po vyřazení Italky Jasmine Paoliniové slavit další úspěch.

Tenistka z Ivančic si i tak pod pěti kruhy vylepšila singlové maximum. Dosud byla nejdál v osmifinále před třemi lety v Tokiu. Na turnaji pokračuje ještě ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou, s níž obhajuje tři roky staré zlato z Tokia. Ve středečním 2. kole se český pár utká s Japonkami Enou Šibaharaovou a Šuko Aojamaovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme