Lehečka na Turnaji mistrů pro mladé tenisty na titul nedosáhl, triumfoval Američan Nakashima

Tenista Jiří Lehečka titul na Turnaji mistrů hráčů do 21 let v Miláně nezískal. Jednadvacetiletý Čech v sobotním finále prohrál 3:4, 3:4 a 2:4 s Brandonem Nakashimou z USA.

Milán (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladý americký tenista Brandon Nakashima

Mladý americký tenista Brandon Nakashima | Zdroj: Sipa USA/Reuters

Lehečka se na turnaj kvalifikoval jako první český tenista v historii. Proti Nakashimovi nastoupil v Allianz Cloud Areně podruhé a stejně jako v základní skupině s jednadvacetiletým Američanem neuhrál ani set.

Tenista Lehečka si zahraje Turnaj mistrů pro mladé tenisty. Kvalifikoval se jako první Čech

Číst článek

Do finále přitom vstoupil dobře a v prvním setu vedl 3:1. Nakashima ale vyrovnal a díky osmi bodům za sebou se v tie-breaku ujal vedení 5:0. Lehečka se nevzdal, snížil na 5:6, odvrátil dva setboly, ale třetí už soupeř využil.

Také druhá sada byla vyrovnaná a opět musel rozhodnout tie-break. V něm si Lehečka vypracoval za stavu 6:4 dva setboly, ale ani jeden proměnit nedokázal. Nakashima čtyřmi body za sebou sadu získal pro sebe.

Třetí set rozhodla Lehečkova ztráta podání za stavu 2:3. Nakashima triumfem na Turnaji mistrů hráčů do 21 let navázal na předchozí šampiony Španěla Carlose Alcaraze, Itala Jannika Sinnera, Řeka Stefanose Tsitsipase a Korejce Čong Hjona.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme