Tenista Lehečka si zahraje Turnaj mistrů pro mladé tenisty. Kvalifikoval se jako první Čech

Jiří Lehečka se kvalifikoval jako první Čech na Turnaj mistrů pro tenisty do 21 let. Dvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi si zajistil účast díky sedmé příčce v žebříčku mladých hráčů. Turnaj se uskuteční v Miláně od 8. do 12. listopadu.

Milán Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lehečka

Jiří Lehečka | Foto: Piroschka Van De Wouw | Zdroj: Reuters

Dalšími známými účastníky jsou Ital Lorenzo Musetti (23. místo v žebříčku ATP), Dán Holger Rune (25.), Američan Brandon Nakashima (44.) a Brit Jack Draper (45.). Světová jednička Španěl Carlos Alcaraz a Ital Jannik Sinner (12.) se z turnaje omluvili. O titul se střetne osmička hráčů.

Tenista Lehečka si čtvrtfinále ve Stockholmu nezahraje. Po měsíci opět prohrál s Ruusuvuorim

Číst článek

Sedm hráčů se kvalifikuje podle získaných bodů v sezoně. Osmé místo je vyhrazeno pro držitele divoké karty, kterou rozdává pořadatel turnaje.

Lehečka, jemuž patří ve světovém žebříčku 78. místo, letos debutoval na všech čtyřech grandslamech. Vedle semifinálové účasti na turnaji v Rotterdamu vyhrál srpnový challenger v Liberci. O tři měsíce dříve hrál finále také na challengeru v Mauthausenu.

Milánský turnaj Next Gen ATP Finals se koná od roku 2017. Vloni zvítězil Alcaraz, který ve finále porazil Američana Sebastiana Kordu.

V několika ohledech se jedná o inovativní turnaj, kde se zkouší nová pravidla. Sety se hrají na čtyři vítězné gemy a zápasy na tři vítězné sety. Nehraje se na výhody a v neposlední řadě má hřiště jen singlové čáry.

lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme