Kvitová hladce postoupila do čtvrtfinále Australian Open, Berdych vypadl s Nadalem

Petra Kvitová deklasovala v osmifinále Australian Open Američanku Amandu Anisimovou 6:2, 6:1 a postoupila mezi nejlepších 8 hráček turnaje. Do další fáze se naopak nedostal Tomáš Berdych po prohře 0:3 s Rafaelem Nadalem.

Melbourne (Aktualizováno: 7:35 20. 1. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

„Bylo by špatné, kdybych spokojená nebyla, jsem nesmírně spokojená. Jsem ráda i za to, jak jsem to zvládla dneska. Hrát s takhle mladou hráčkou, když jsem s ní naposledy prohrála, není nic příjemného. Jsem ráda, že jsem to zvládla uvnitř sebe,“ řekla Radiožurnálu po osmifinálové výhře Petra Kvitová.

Petra Kvitová mezi zápasy netrénuje. V oblíbené Austrálii se jí po letech znovu daří

Číst článek

V osmifinále porazila Američanku Amandu Anisimovou 6:2 a 6:1, na kurtu strávila jen hodinu. Osmá nasazená Češka dominovala na kurtu hned od začátku a své sedmnáctileté přemožitelce z loňského turnaje v Indian Wells sebrala hned první servis.

„Začátek zápasu mi hrozně pomohl, abych se trošku uklidnila a hrála dobře,“ řekla k úvodu prvního grandslamového osmifinále letošní sezony.

Amanda Anisimová si za celý zápas nevypracovala jediný brejkbol, zato Kvitová tlačila. Z jedenácti šancí proměnila šest. Přidala osmnáct vítězných míčů oproti patnácti nevynuceným chybám.

V další fázi turnaje Petru Kvitovou čeká domácí Asleigh Bartyová, která nečekaně vyřadila ve třech setech Marii Šarapovovou. Překvapila také Američanka Danielle Collinsová vítězstvím nad světovou dvojkou Angelique Kerberovou. 

Zdá se to jako prkotina, ale Petře na #AusOpen možná hodně pomáhá ke klidu, že zvládla předchozí turnaj v Sydney komplet bez návštěv trenéra se všemi složitými okamžiky. Dohodli se tak a i to teď může pomáhat. Byť by zatím ani nebyl důvod, kdyby to pravidla umožňovala:)

03:45 – 20. 01. 2019

15

Tomáš Berdych postoupil do osmifinále Australian Open už pojedenácté, tentokrát ale postoupit nedokázal. V jednoznačném zápase nestačil na světovou dvojku Rafaela Nadala a za necelé dvě hodiny vypadl.

První set trval jen 29 minut. Tomáš Berdych často chyboval, zato Španěl skoro vůbec. Nad arénou Roda Lavera začal s postupujícím melbournským odpolednem zpívat nepopulární kanárek. K výsledku 0:6 nebylo daleko ani ve druhém dějství, tentokrát ale Berdych jeden gem získal.

Napínavější byla až třetí sada. Tomáš Berdych si tentokrát své podání hlídal a postupem času se dostával do hry i při Nadalově servisu. Za stavu 6:5 se dokonce dostal k setbolu, jenže rodák z Mallorcy ho odvrátil jistým vítězným forhendem.

Set vrcholil tie-breakem, ve kterém se sice Tomáš Berdych dostal do mírné výhody, pak ale prohrál čtyři výměny v řadě a ztratil vedle tie-breaku i celý zápas. 

Vítěz zápasu se ve čtvrtfinále utká s Američanem Francesem Tiafoem, který si ke 20. narozeninám nadělil čtyřsetové vítězství nad Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Výsledek podobný, jak to v soubojích s top3 bývávalo, ale 3. set parádní a za to, jak zase @Tomáš Berdych zvedl zájem o český mužský tenis 👍

07:37 – 20. 01. 2019

2 45

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 60,5 milionu australských dolarů):

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Berdych (ČR) 6:0, 6:1, 7:6 (7:4), Tiafoe (USA) - Dimitrov (20-Bulh.) 7:5, 7:6 (8:6), 6:7 (1:7), 7:5.

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Kvitová (8-ČR) - Anisimovová (USA) 6:2, 6:1, Collinsová (USA) - Kerberová (2-Něm.) 6:0, 6:2, Bartyová (15-Austr.) - Šarapovová (30-Rus.) 4:6, 6:1, 6:4.
Čtyřhra - 3. kolo:
Strýcová, Vondroušová (ČR) - Hibinová, Krawczyková (Jap./USA) 6:2, 6:4.

Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Lehečka (ČR) - Lerby (Niz.) 6:3, 6:4.

jpa, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme