Sparťanský trenér Priske odchází do Feyenoordu, podle médií došlo mezi kluby k dohodě

Fotbalová Sparta Praha se podle nizozemských a dánských médií dohodla na uvolnění kouče Briana Priskeho do Feyenoordu Rotterdam. Český mistr má za dánského kouče obdržet odstupné 1,7 milionu eur (téměř 42 milionů korun), napsal dánský server Bold.

Praha (Aktualizováno: 23:24 7. 6. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brian Priske

Brian Priske | Foto: AC Sparta Praha | Zdroj: Profimedia

Feyenoord si vyhlédl Priskeho jako náhradu za Arneho Slota, který od nové sezony převezme Liverpool po odchodu Jürgena Kloppa. Dánský kouč se podle médií již minulý týden dohodl v Rotterdamu na podmínkách smlouvy. Potřeboval však souhlas Sparty, protože loni v říjnu prodloužil na Letné smlouvu do roku 2026.

Trenér Látal končí v Jablonci. Vedení fotbalového klubu ho po nepodařené sezoně odvolalo

Číst článek

Nizozemský vicemistr, který má jistou účast v Lize mistrů, chtěl mít podle médií jasno o Priskem do soboty. Jinak by prý začal jednat s dalším kandidátem Angličanem Grahamem Potterem, bývalým koučem Chelsea, Swansea či Brightonu.

Priske opustí Spartu po dvou letech. Hned v první sezoně jí pomohl ukončit devítileté čekání na mistrovský titul. Letos s ní ligový triumf obhájil a přidal i vítězství v domácím poháru.

Sedmačtyřicetiletý kouč vedl v minulosti jako hlavní trenér Antverpy a Midtjylland, s nímž v sezoně 2019/20 vyhrál dánskou ligu. Následně prošel s dánským klubem poprvé v historii do hlavní fáze Ligy mistrů, když v závěrečném kvalifikačním play-off vyřadil pražskou Slavii.

Feyenoord s českým reprezentantem Ondřejem Lingrem získal v dubnu Nizozemský pohár a v lize skončil druhý za PSV Eindhoven.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme