Sparta představila první letní posilu. Z rumunského Rapidu Bukurešť přichází kosovský křídelník Krasniqi

První letní posilou fotbalové Sparty Praha se stal kosovský reprezentant Ermal Krasniqi. Pětadvacetiletý křídelní hráč přestoupil z Rapidu Bukurešť. Úřadující český mistr to uvedl na svém webu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Ermal Krasniqi

Fotbalista Ermal Krasniqi | Foto: Razvan Pasarica | Zdroj: Sport News / Profimedia

„Ermala přivádíme kvůli jeho typologii. Je to pohyblivý, dynamický hráč. V některých zápasech, zejména v soutěžích UEFA, jsme cítili, že nám chybí více rychlosti. Ermal nám v tomto ohledu pomůže,“ řekl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Bylo to pro mě asi nejtěžší fotbalové období v kariéře. Coufal poprvé promluvil o kauze Belmondo

Číst článek

„Je to tahový, náběhový fotbalista, který je zvyklý hrát na více pozicích v ofenzivě. Pro soupeře je nebezpečný také tím, že umí gól dát i připravit,“ dodal.

Krasniqi strávil v Rapidu Bukurešť jen půl roku poté, co ho klub získal z konkurenční Kluže údajně za 200 000 eur (zhruba pět milionů korun) a podepsal s ním smlouvu na tři a půl roku. V jarní části sezony dal šest gólů. Sparta za něj podle rumunských médií zaplatila dva miliony eur (přes 49 milionů korun).

Před angažmá v Rumunsku hrál Krasniqi v Kosovu za FC Ballkani, s kterým získal předloni titul. S týmem si zahrál i Evropskou konferenční ligu. Za kosovskou reprezentaci nastoupil ve čtyřech zápasech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme