Peschkeová obhájila vítězství na Prague Open. Letos s Američankou českého původu Melicharovou

Tenistka Květa Peschkeová obhájila na turnaji WTA v Praze titul ve čtyřhře. Bývalá vítězka Wimbledonu kralovala na antuce ve Stromovce s Američankou českého původu Nicole Melicharovou. Turnajové trojky ve finále porazily Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou a Lidziji Marozavovou z Běloruska 6:4, 6:2.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní kurt v areálu pražské tenisové Sparty

Hlavní kurt v areálu pražské tenisové Sparty | Foto: WTA

Dvaačtyřicetiletá Peschkeová vybojovala 29. deblový vavřín v kariéře a první od loňského úspěchu v Praze. Před rokem zvítězila s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou. S Melicharovou se radovaly z prvního společného titulu.

Drama, obrat, kanár. Lvice Kvitová postoupila v Praze do finále. V něm se utká s Buzarnescuovou

Číst článek

Peschkeová s Melicharovou spolu začaly hrát letos, před týdnem ve Stuttgartu se dostaly do finále. V Praze měly nejvíce práce v prvním kole, v kterém porazily Češky Petru Krejsovou a Jesiku Malečkovou 10:4 až v supertie-breaku.

Melicharová je dvanáctou spoluhráčkou, s kterou Peschkeová vyhrála čtyřhru na okruhu WTA. První titul slavila před 20 lety v Sopotech.

Čtyřhra má od zrodu turnaje WTA na Spartě počtvrté domácí vítězku. Před Peschkeovou s Grönefeldovou uspěly Andrea Hlaváčková s Margaritou Gasparjanovou z Ruska a v roce 2015 vyhrály Kateřina Siniaková se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Kvitová (2-ČR) - Čang Šuaj (6-Čína) 7:6 (8:6), 6:0, Buzarnescuová (7-Rum.) - Giorgiová (It.) 4:6, 6:3, 7:5.

Čtyřhra - finále:
Peschkeová, Melicharová (3-ČR/USA) - Buzarnescuová, Marozavová (Rum./Běl.) 6:4, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme