‚Jsme nadšení z průběžného výsledku.‘ Mareš je po české části Středoevropské rallye na druhém místě

Středoevropská rallye se po dvou dnech v Česku přesunula do Rakouska a Německa. V čele nejprestižnější kategorie je průběžný lídr seriálu Thierry Neuville z Belgie. Českým fanouškům dělá radost Filip Mareš, který drží v kategorii WRC 2 průběžné druhé místo.

Video Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Mareš drží průběžné druhé místo ve Středoevropské rally v kategorii WRC 2

Filip Mareš drží průběžné druhé místo ve Středoevropské rally v kategorii WRC 2 | Foto: DPPI / Panoramic | Zdroj: Reuters

Neuville průběžně vede, nejvíce dílčích vítězství má ale Sébastien Ogier, který už na Středoevropské rallye ovládl tři rychlostní zkoušky v prestižní kategorii WRC 1. V jiných měřených úsecích ale na Neuvilla ztratil, a i proto v cíli trpce v televizním přenosu prohlásil, že zkrátka není dostatečně rychlý. Osminásobný světový šampion ztrácí na druhé příčce po deseti erzetách 2,2 sekundy. Neuville se může stát mistrem světa poprvé v kariéře.

Mareš průběžně druhý

Z českých závodníků se nejvíce na Středoevropské rallye daří Filipu Marešovi, který bojuje v kategorii WRC 2 a v průběžném hodnocení ho poráží pouze Rus Nikolaj Gryazin, soutěžící pod bulharskou licencí.

Mareš je zatím z dílčího výsledku nadšený a maximálně si soutěžení v Česku užíval. „Na každém kroku trati jsme viděli ohromnou podporu českých fanoušků. Strašně moc jim za to děkuji. A samozřejmě jsme nadšení i z průběžného výsledku, po dvou dnech závodění jsme na druhém místě ve WRC 2, což v konkurenci nejlepších světových týmů považujeme za skvělý výsledek,“ těší Mareše.

V sobotu soutěž pokračuje šesti rychlostními zkouškami na rakouském a německém území. V neděli jsou pak na programu závěrečné čtyři měřené úseky v Německu a slavnostní zakončení rallye v Pasově.

David Prouza, Kryštof Kousal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme