Šipkařské Czech Darts Open bude bez nejlepších Čechů. Turnaj láká na hvězdy v čele s van Gerwenem

Velká většina z dvacítky nejlepších hráčů světa potvrdila účast na šipkařském Czech Darts Open. Turnaj, který je součástí prestižní série European Tour, začíná v pátek odpoledne na výstavišti v pražských Letňanech.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anglický profesionální hráč šipek Luke Littler

Anglický profesionální hráč šipek Luke Littler | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Těšit se diváci mohou na poslední dva mistry světa Lukea Humphriese a Michaela Smithe. Kromě nich přijeli do Prahy i další velikáni šipkařského světa, mezi nimi legendární Michael van Gerwen nebo sedmnáctiletý supertalent Luke Littler. Z nejlepší dvacítky světového žebříčku chybí jen Angličan Rob Cross, který se na poslední odhlásil kvůli nemoci.

Porazila soupeře i soupeřku. Transgender šipkařka získala v jednom týdnu tituly proti mužům i ženám

Číst článek

„Psal jsem si přímo s van Gerwenem a vím, že se těší. Pro Littlera se snažíme vymyslet, že bychom mu tam dali jeho oblíbený kebab, ale to uvidíme, to ještě v tuhle chvíli řešíme. Snažíme se i takovými drobnostmi hráče potěšit, aby měli na Prahu pěknou vzpomínku,“ řekl promotér a organizátor Czech Darts Open Pavel Korda ve vysílání Radiožurnálu Sport.

Kromě hvězdného obsazení slibuje taky pořádné fandění. Dříve se turnaje konaly v pražské hale Královka, kvůli zvýšenému zájmu se však musel turnaj přesunout do větších prostor výstaviště v Letňanech, do haly se vejde víc než tři a půl tisíce lidí. Podle Kordy tak atmosféra může předčit i tu na mistrovství světa v londýnském Alexandra Palace.

Největší šipkařský turnaj v Česku ale bude letos bez nejlepších domácích šipkařů, Karla Sedláčka a Adama Gawlase. Kvůli změně pravidel šipkařské organizace Professional Darts Corporation (PDC), která sérii European Tour pořádá, museli jako držitelé profesionálních karet PDC o účast bojovat na evropské kvalifikaci v Anglii.

V ní neuspěli, a protože se nemohli účastnit české kvalifikace, která zajistila místo čtyřem domácím šipkařům, na turnaji se nepředstaví.

Sedláček, kterému se přezdívá Zlej Kája, o tom mluvil na Radiožurnálu Sport v pořadu Páteční finiš: „Je to pro nás obrovská škoda, do letošní sezony platilo, že dva nejlepší hráči z dané země mají účast jistou. Hodně diváků je zklamaných, protože po loňském turnaji, který byl opravdu úžasný, se čeká ještě větší návštěvnost. Lidé nás tam samozřejmě chtějí vidět a budou zklamaní,“ neskrýval smutek Sedláček.

Hlavním lákadlem pro fanoušky v letňanském areálu tak kromě českých reprezentantů Jiřího Brejchy, Daniela Markovského, Michala Šmejdy a Pavla Drtila budou nejlepší světoví hráči. Úvodní zápas je na programu od 13 hodin. Finále přijde na řadu v neděli večer.

Adam Procházka, Lukáš Barták Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme