Hermannové se Štochlovou vystavily stopku Litevky. Český pár končí ve čtvrtfinále mistrovství Evropy

Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová se rozloučily s mistrovstvím Evropy v plážovém volejbalu po porážce ve čtvrtfinále 0:2 na sety s litevskou dvojicí Monika Paulikienéová, Ainé Raupelytéová. Obsadily tak dělené páté místo, což je jejich nejlepší společný výsledek na kontinentálním šampionátu. Mezi nejlepších osm postoupili v Nizozemsku i Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem, kteří budou o semifinále bojovat v sobotu.

Haag (Nizozemsko) (Aktualizováno: 23:04 16. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová (archivní foto)

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová (archivní foto) | Foto: Michal Červený | Zdroj: ČTK

Hermannová se Štochlovou neztratily do čtvrtfinále na šampionátu ani set, poté ale nestačily na neoblíbené Litevky, s nimiž prohrály všechny čtyři předchozí zápasy včetně předkola play off na loňském ME.

Beachvolejbalistky Hermannová se Štochlovou vyhrály i třetí zápas a jsou v osmifinále mistrovství Evropy

Číst článek

Ve vyrovnaném úvodním setu se Češky dostaly za stavu 21:20 k setbolu, který ale Paulikienéová odvrátila a Litevky vyhrály 23:21. Druhá sada byla už jasnou záležitostí turnajových devítek, jež zvítězily 21:13.

„Největší rozdíl byl v naší hře. V osmifinále se nám podařilo najít rytmus, ale proti Litevkám ne. V prvním setu jsme byly kousek od výhry, ve druhém už to bylo těžké, což se při takovémto průběhu stává,“ řekla v nahrávce pro média Štochlová.

V odpoledním osmifinále Hermannová a Štochlová vyhrály 21:19, 21:13 nad domácími Kirsten Bröringovou a Emi van Drielovou. Ve vyrovnaném prvním setu obě dvojice úspěšně ztrátovaly až do stavu 20:19, kdy se Hermannové se Štochlovou podařilo zatlačit soupeřky servisem. Ve druhé sadě si české olympioničky pomohly dvěma dlouhými bodovými sériemi a s přehledem zvítězily.

Šance pro mužský pár

Při třetí účasti na evropském šampionátu postoupily Hermannová se Štochlovou mezi nejlepších osm poprvé. Jejich dosavadním maximem bylo deváté místo ze společné premiéry ve Vídni v roce 2021. Hermannová má na kontě kontinentální stříbro a bronz, které vybojovala s Markétou Nausch Slukovou.

Šépka se Sedlákem se na mistrovství Evropy dostali na poslední chvíli po odhlášení mistrů světa Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera, které vyřadil koronavirus. Do play off postoupili z prvního místa ve skupině a v pátečním osmifinále narazili opět na švýcarský pár Quentin Métral, Yves Haussener, které stejně jako ve čtvrtek na závěr skupinových bojů porazili ve dvou setech, tentokrát 21:17, 21:13.

„To, že jsme znovu nastoupili proti Švýcarům, je hodně nestandardní. Nám ten systém celkem vyhovoval, protože jsme si na ně věřili. Zápas byl o dost vypjatější než ten ve skupině, i když tomu skóre neodpovídá. Bylo tam pár sporných balónů, které rozhodčí nakonec písknul pro nás. Chvílemi kvůli tomu byla nepříjemná atmosféra, ale nenechali jsme se tím rozhodit a předvedli jsme na nás suverénní výkon,“ řekl Šépka.

V sobotním čtvrtfinále se čeští beachvolejbalisté střetnou se čtvrtým nasazeným domácím párem Steven van de Velde, Matthew Immers.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Haagu, Apeldoornu a Arnhemu:

Muži - osmifinále:

Šépka, Sedlák (22-ČR) - Métral, Haussener (27-Švýc.) 2:0 (17, 13).

 
Ženy - osmifinále:

Hermannová, Štochlová (17-ČR) - Bröringová, Van Drielová (25-Niz.) 2:0 (19, 13).

Čtvrtfinále:

Paulikienéová, Raupelytéová (9-Lit.) - Hermannová, Štochlová 2:0 (21, 13).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme