Beachvolejbalistky Hermannová se Štochlovou vyhrály i třetí zápas a jsou v osmifinále mistrovství Evropy

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová na mistrovství Evropy v Nizozemsku vyhrály skupinu a postoupily přímo do osmifinále. Ve středu nejprve zdolaly Rakušanky Franzisku Friedlovou, Anju Trailovicovou 21:15, 21:17 a třetí úspěch v Haagu si připsaly už pod umělým osvětlením proti domácí dvojici Mila Koninková, Desy Poieszová. Přehrály je 21:19 a 1:16.

Haag Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová

Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová | Zdroj: Profimedia

Miroslava Dunárová s Danielou Mokrou ve středu utrpěly naopak dvě prohry s favorizovanými německými páry. Nejprve podlehly Lauře Ludwigové s Louisou Lippmannovou a poté ve dvou setech i Svenje Müllerové s Cinjou Tillmannovou. Ve skupině nicméně s bilancí 1-2 skončily Češky třetí a čeká je předkolo play-off.

‚Výsledek je spravedlivý, nepředvedli jsme nic.‘ Perušič a Schweiner v olympijském turnaji končí

Číst článek

Cennou výhrou zahájili mistrovství Evropy Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem. V Haagu přehráli nizozemské veterány Alexandera Brouwera s Robertem Meeuwsenem po třísetové bitvě, v poslední sadě zvítězili 16:14.

Hermannová se Štochlovou šly v prvním setu proti 85. týmu světového žebříčku brzy do vedení, které postupně navyšovaly až na konečný šestibodový rozdíl.

Druhá sada byla vyrovnanější, v závěru se českým olympioničkám povedla za stavu 16:17 rozhodující pětibodová šňůra. V zápase proti domácím Koninkové a Poieszové zpočátku ztrácely, a to až pět bodů, ale roli favoritek nakonec splnily.

Dunárová s Mokrou vedly v prvním setu až o pět bodů, avšak ostřílené Němky vyrovnaly a za stavu 17:17 třemi body v řadě rozhodly. Druhá sada už byl jednoznačnou záležitostí, Ludwigová s Lippmannovou šly brzy do trháku a náskok si v klidu pohlídaly. Další zkušený pár Müllerová, Tillmannová večer rovněž nezaskočily.

Semerád s Dumkem si proti Norům vypracovali vedení 19:15, jenže nevyužili čtyři setboly a úvodní sadu nakonec ztratili. Další vyrovnaná koncovka vyzněla ve prospěch Čechů, kteří ale vzápětí nezachytili začátek tie-breaku a prohrávali 0:6. Manko už nedohnali a podlehli 22:24, 21:19, 7:15. Muži dohrají skupiny ve čtvrtek.

České jedničky Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem po olympiádě onemocněli a na Euru nestartují. Z turnaje, který se koná jen pár dnů po skončení her, se nakonec odhlásili i šampioni z Paříže a vítězové posledních dvou ročníků ME Švédové David Ahman s Jonatanem Hellvigem.

Ženská soutěž přišla o obhájkyně titulu a bronzové z olympiády Tanju Hüberliovou s Ninou Brunnerovou ze Švýcarska.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Haagu, Apeldoornu a Arnhemu:

Ženy:

Skupina A:

Hermannová, Štochlová (17-ČR) - Friedlová, Trailovicová (1-Rak.) 2:0 (15, 17), Hermannová, Štochlová - Koninková, Poieszová (32-Niz.) 2:0 (19, 16).

Skupina E:

Ludwigová, Lippmannová (12-Něm.) - Dunárová, Mokrá (21-ČR) 2:0 (18, 14), Müllerová, Tillmannová (5-Něm.) - Dunárová, Mokrá 2:0 (11, 15).

Muži:

Skupina C:

H. Mol, Berntsen (14-Nor.) - Semerád, Dumek (19-ČR) 2:1 (22, -19, 7).

Skupina F:

Šépka, Sedlák (22-ČR) - Brouwer, Meeuwsen (11-Niz.) 2:1 (-24, 16, 14).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme