Časovku mezi vinicemi si na Tour podmanil Belgičan Evenepoel, ztrátu na Pogačara stáhl na 33 sekund

Belgický cyklista Remco Evenepoel vyhrál první ze dvou časovek na Tour de France a po sedmi etapách stáhl ztrátu na vedoucího Slovince Tadeje Pogačara, který v pátek dojel druhý, z 45 na 33 sekund. Evenepoelův pomocník do hor a jediný český účastník Jan Hirt zaostal za vítězem o více než čtyři a půl minuty a obsadil 127. místo.

Gevrey-Chambertin (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgický cyklista Remco Evenepoel vyhrál první ze dvou časovek na Tour de France a po sedmi etapách stáhl ztrátu na vedoucího Slovince Tadeje Pogačara, který dnes dojel druhý, z 45 na 33 sekund

Belgický cyklista Remco Evenepoel vyhrál první ze dvou časovek na Tour de France a po sedmi etapách stáhl ztrátu na vedoucího Slovince Tadeje Pogačara, který dnes dojel druhý, z 45 na 33 sekund | Zdroj: Reuters

Úřadující mistr světa v časovce Evenepoel vyrazil na mírně zvlněnou trať mezi vinařskými obcemi Nuits-Saint-Georges a Gevrey-Chambertin jako předposlední a od prvních mezičasů vedl.

Příliš ho nezpomalil ani zaseknutý řetěz a po více než 25 kilometrech byl v cíli nejrychlejší. Při premiéře na „Staré dámě“ zkompletoval triumf v časovkách na všech třech Grand Tours.

Vítěz letošního Gira d'Italia Pogačar se v polovině trati dokázal Evenepoelovi přiblížit na šest sekund, v závěru ale trochu ztratil.

Mezi něj a obhájce titulu Dána Jonase Vingegaarda se dokázal vklínit třetí Slovinec Primož Roglič. Vingegaardovo manko na Pogačara na průběžné třetí příčce narostlo na minutu a čtvrt.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 7. etapa: individuální časovka (25 km):

1. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick-Step) 28:52, 2. Pogačar (Slovin./UAE Team Emirates) -12, 3. Roglič (Slovin./Red Bull-Bora-hansgrohe) -34, 4. Vingegaard (Dán./Visma-Lease a Bike) -37, 5. Campenaerts (Belg./Lotto-Dstny), 6. Vauquelin (Fr./Arkéa-B&B Hotels) oba -52, ...127. Hirt (ČR/Soudal-Quick Step) -4:34.

Průběžné pořadí: 1. Pogačar 27:16:23, 2. Evenepoel -33, 3. Vingegaard -1:15, 4. Roglič -1:36, 5. Ayuso (Šp./UAE Team Emirates) -2:16, 6. Almeida (Portug./UAE Team Emirates) -2:17, ...101. Hirt -1:05:43.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme