Vadlejcha dělily čtyři centimetry od medaile. V olympijském finále obsadil čtvrté místo

Oštěpař Jakub Vadlejch medaili na olympijských hrách v Paříži nevybojoval. Ve finále obsadil s výkonem 88,50 metru čtvrté místo. Na bronz, který získal Grenaďan Anderson Peters, mu chyběly čtyři centimetry. Vítězem se stal Pákistánec Aršad Nadím v olympijském rekordu 92,97 metru. Stříbro získal Ind Níradž Čopra s výkonem 89,45 metru.

Aktualizováno Paříž (Aktualizováno: 23:20 8. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diváci na Stade de France viděli nejkvalitnější olympijskou soutěž oštěpařů v historii. Přispěl k tomu i Vadlejch, který před třemi lety v Tokiu vybojoval stříbro. Ve třetí sérii poslal oštěp jen patnáct centimetrů pod své letošní maximum, kterým získal v červnu v Římě evropské zlato. V té chvíli byl na třetím místě. Pak ho ale předstihl dvojnásobný mistr světa Anderson Peters z Grenady. Vadlejch už se nezlepšil, a tak poprvé od mistrovství světa v Dauhá 2019, kde obsadil pátou příčku, odjede z velké akce bez medaile.

Oštěpaře Vadlejcha čeká boj o olympijskou medaili. ‚Zvládne to,‘ věří šéf české atletiky Varhaník

Číst článek

„Chtěl jsem mít medaili. Čtyři centimetry je opravdu titěrný rozdíl. Jsem zklamaný, ale výkon 88,50 znamenal i za dob mého trenéra olympijské zlato. Byla to fantastická soutěž a jsem rád, že jsem mohl být její součástí. Pro mě je to motivace se stále zlepšovat a příště kluky porazit,“ říkal Radiožurnálu Sport krátce po závodě Vadlejch.

Pákistánec Aršad Nadím se na velkých mítincích objevuje jen výjimečně, letos házel jen jednou, ale loni na mistrovství světa získal stříbro a odsunul tam Vadlejcha na třetí místo. První pokus přešlápl, ale druhým si zlepšil osobní rekord o více než dva metry a vymazal šestnáct let starý olympijský rekord Nora Andrease Thorkildsena.

Pákistán v olympijské historii získal dosud všechny tři zlaté jen v pozemním hokeji, v atletice až do čtvrtečního večera žádnou medaili neměl.

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme