Rohan dojel po překvapivém postupu do finále kajak krosu čtvrtý, zlato slaví Novozélanďan

Vodní slalomář Lukáš Rohan dokázal překvapivě postoupit až do finále kajak krosu, kde skončil těsně za medailovými pozicemi čtvrtý.

Paříž (Aktualizováno: 17:18 5. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Devětadvacetiletý český reprezentant nečekaně postoupil do bojů o medaile, na zisk stříbra z minulých her v Tokiu ve své hlavní disciplíně kanoi ale nakonec nenavázal. I tak se postaral o nejlepší výsledek české vodácké výpravy ve Francii.

Moc nechápu, jak se to stalo. Čtvrté místo je obrovský úspěch, říká Rohan po finále kajak krosu

Číst článek

„V kajak krosu se zázraky dějí, ale tohle by musel být velký zázrak. Bylo blízko tomu, aby to vyšlo i na medaili, která nám chybí. Mrzí mě, že to nevyšlo, ale je to i tak obrovský úspěch. Moc nechápu, jak se to stalo,“ hodnotil Rohan krátce po závodě pro Radiožurnál Sport.

Prvním olympijským vítězem v nové disciplíně se stal Finn Butcher z Nového Zélandu. Stříbro vybojoval Brit Joseph Clarke a bronz Noah Hegge z Německa.

Vodní slalom - kajak kros:

Vodní slalom - kayakcross:

Muži: 1. Butcher (N. Zél), 2. Clarke (Brit.), 3. Hegge (Něm.), 4. Rohan (ČR), 5. Dougoud (Švýc.), 6. Grigar (SR), ...11. Prskavec (ČR).

Ženy: 1. N. Foxová (Austr.), 2. Hugová (Fr.), 3. Woodsová (Brit.), 4. Liliková (Něm.), 5. Jonesová (N. Zél.), 6. Marxová (Švýc.), ...23. Fišerová, 25. Galušková (obě ČR).

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme