Dvojnásobná olympijská šampionka v Paříži nebude. Britská jezdkyně odstoupila kvůli videu, kde bije koně

Olympijské hry ještě ani nezačaly, ale v souvislosti s britskými sportovci už se řeší první skandál. Reprezentantka v jezdectví Chartlotte Dujardinová se kvůli starší nahrávce, která zachycuje, jak hrubě zachází s koněm během tréninku, rozhodla svoji účast na hrách vzdát. Mezinárodní jezdecká federace pozastavila jezdkyni činnost.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Charlotte Dujardinová

Charlotte Dujardinová | Zdroj: Profimedia

Dujardinová měla v Paříži patřit k nejsilnějším adeptkám na zisk dalšího olympijského zlata.

Po videu, které bylo pořízeno před čtyřmi lety a zachycuje devětatřicetiletou jezdkyni, jak při tréninku v anglickém Gloucestershire bičuje koně jako „slona v cirkuse“, jak upozorňuje The Telegraph, se účasti sama vzdala.

V obsáhlém prohlášení pak Dujardinová uvádí, že se omlouvá a svého chování z minulosti upřímně lituje.

„Video ukazuje čtyři roky starou tréninkovou lekci, při které jsem zcela selhala v úsudku. Pochopitelně to vyšetřuje Mezinárodní jezdecká federace FEI a já jsem se rozhodla odstoupit ze všech soutěží, včetně olympijských her v Paříži, dokud celý proces neproběhne. To, co se stalo, je zcela mimo mou normu, neodráží to, jak své koně trénuji nebo jak trénuji své žáky. Nicméně neexistuje pro to žádná omluva. Hluboce se stydím, měla jsem jít příkladem. Upřímně se omlouvám, jsem zničená tím, že jsem všechny zklamala. Tým, fanoušky a sponzory,“ píše na svém instagramovém účtu držitelka celkem šesti cenných olympijských kovů.

Mezinárodní jezdecká federace FEI informovala, že Dujardinové pozastavuje činnost po dobu šesti měsíců.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme