Neumannová zařídila čtyři z pěti výher českých lyžařů ve SP

Pětkrát si čeští lyžaři vychutnali v právě skončené sezoně pocit z vítězství v závodu Světového poháru. Hned čtyřikrát se o to zasloužila běžkyně Kateřina Neumannová, jež se v prosinci vrátila po mateřské dovolené do bílé stopy a díky konečnému devátému místu posedmé v kariéře nechyběla v elitní desítce. Jeden triumf přidal akrobatický skokan Aleš Valenta, jehož celkové čtvrté místo je letos nejlepším českým umístěním.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumannová

Kateřina Neumannová | Foto: neumannova.cz

Nejúspěšnější česká lyžařka Kateřina Neumannová své první dva starty po návratu v Ramsau a ve Falunu proměnila ve vítězství a do konce sezony si připsala ještě triumfy v La Clusaz a Umee a třetí místa v Novém Městě a Pragelatu.

Z výhry v Umee se mohl radovat i Lukáš Bauer, avšak kvůli minutí koridoru v cílové rovince byl nakonec diskvalifikován. Na stupně vítězů se dostal v Oberstdorfu a Oslu, kde doběhl třetí, ovšem na první desítku mu v konečném účtování pár bodů chybělo. Bauerův kolega Martin Koukal odstartoval sezonu výborným druhým místem v Düsseldorfu, ale v prosinci ho zastavila v rozletu zlomenina ruky.

Další české želízko v ohni Aleš Valenta střídal světlé momenty s horšími. Obhájil prvenství ve Fernie, v Lake Placid skončil druhý a vylepšil celkovou šestou pozici z loňska.

Příliš se nedařilo sdruženářům, jejichž nejlepším výsledkem byla dvě jedenáctá místa Ladislava Rygla, celkově dvaadvacátého. Ještě hůř dopadli skokani: devětatřicátá příčka Jakuba Jandy je nejhorším českým umístěním. Jandovo deváté místo z Liberce je tak pouze slabou náplastí na pokračující stagnaci kdysi parádní československé discipliny.

Čeští lyžaři ve Světovém poháru 2003/2004:

Muži: Běh: Lukáš Bauer (11.), Martin Koukal (48.), Jiří Magál (50.), Petr Michl (113.), Stanislav Řezáč (126.). Skoky: Jakub Janda (39.), Jan Matura (51.), Jan Mazoch (74.). Severská kombinace: Ladislav Rygl (22.), Pavel Churavý (25.), Tomáš Slavík (41.). Sjezdové: Ondřej Bank (93.). Akrobatické - skoky: Aleš Valenta (4.). Akrobatické - skikros: Tomáš Kraus (10.), Stanley Hayer (17.), Jakub Burda (32.), Zdeněk Šafář (41.).

Ženy: Běh: Kateřina Neumannová (9.), Kamila Rajdlová (70.), Helena Balatková (87.), Ivana Janečková (89.). Sjezdové: Šárka Záhrobská (32.), Petra Zakouřilová (90.). Akrobatické - skikros: Veronika Doležalová (22.), Tereza Kacířová (26.), Ivana Fryntová (35.). Akrobatické - jízda v boulích: Nikola Sudová (13.), Šárka Sudová (22.), Barbora Hofmanová (40.)

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme