Na MS povede českou reprezentaci Vladimír Růžička

Hokejovou reprezentaci na světovém šampionátu v příštím roce v Rakousku povede jako hlavní trenér Vladimír Růžička. Rozhodlo se tak na dnešním zasedání výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička

Vladimír Růžička | Foto: Mitasweb

Na akcích národního týmu během sezony (listopadový Karjala Cup ve Finsku a prosincový turnaj v Moskvě) se jako kouči vystřídají asistenti Ondřej Weissmann, Radim Rulík a Marian Jelínek. Jak vše bude v reálu fungovat přiblížil Radiožurnálu Vladimír Růžička. "Ve Finsku bude jako hlavní trenér Ondra Weissmann, v Rusku Radim Rulík. Na obou akcích jako asistent bude Marian Jelínek. Jak to bude dál po Rusku se rozhodneme až v lednu, ale se všemi třemi počítám na mistrovství světa." O obsazení pro Švédské hokejové hry, jež se konají v únoru příštího roku, tedy ještě nebylo rozhodnuto.

V Praze dnes výkonný výbor probíral tři varianty řešení, nakonec se ale přiklonil k variantě s angažováním Růžičky jen na mistrovství světa. Pro ten byl předseda svaz Vratislav Kulhánek, místopředseda Zbyněk Kusý i Vladimír Růžička jako člověk, zodpovědný za reprezentační výběry.

Členové svazové exekutivy probírali i další dvě varianty. Možnost, že během sezony bude určen jiný hlavní trenér a před MS předá pravomoci Růžičkovi, ani takzvanou rotaci vybraných extraligových koučů na turnajích Evropské hokejové tour, však později zamítli. Přijaté opatření je platné pouze pro tuto sezonu, šéf svazu však nevyloučil jeho pokračování, pokud by se osvědčilo.

Tomáš Fliegl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme