Srbové dlouho vedli, Švýcaři ale nakonec utkání díky gólům Xhaky a Shaqiriho otočili a vyhráli 2:1

Fotbalisté Švýcarska prohrávali v zápase proti Srbsku již od 5. minuty 0:1, góly v 52. a 90. minutě ale nepříznivý vývoj utkání otočili a zařadili se se čtyřmi body na druhé místo tabulky skupiny E, jen o skóre za vedoucí Brazílii. Srbové jsou se třemi body na třetím místě.

SLEDOVALI JSME ONLINE Kaliningrad (Aktualizováno: 21:55 22. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Xherdan Shaqiri vstřelil rozhodující gól

Xherdan Shaqiri vstřelil rozhodující gól | Zdroj: Reuters

Srbové vstoupili do zápasu velmi aktivně, v prvních několika minutách si vypracoval hrotový útočník Aleksandar Mitrović hned dvě obrovské šance, z nichž druhou proměnil, když si v 5. minutě naskočil na přesný centr Dušana Tadiće.

ONLINE: Srbsko - Švýcarsko 1:2

Číst článek

Pro srbského forwarda šlo dohromady už o osmnáctý gól, který vstřelil v letošní sezoně za klub i národní tým.

Po inkasovaném gólu začali hrát i Švýcaři, kteří si také vypracovali několik příležitostí. Hra byla v prvním poločase vyrovnaná, hrálo se nahoru dolu, oba týmy se prezentovaly útočným fotbalem, který ústil v zajímavé příležitosti na obou stranách.

Další branka už v prvním poločase nepadla, a tak šli do šatny spokojenější Balkánci.

Do druhého poločasu vyběhla jiná švýcarská jedenáctka, než kterou nasadil trenér do první půle. Nevýrazného útočníka Harise Seferoviće nahradil Mario Gavranović.

Pět minut po začátku druhého poločasu mohli Srbové svůj náskok zvýšit, když po prověřené kombinaci Tadić-Mitrović druhý jmenovaný nemířil přesně, což o pár desítek vteřin potrestali Švýcaři.

Shaqiriho ránu z okraje šestnáctky ještě Kolarov zblokoval, na dalekonosnou ránu Granita Xhaky už ale obrana Srbska nestačila. Záložník londýnského Arsenalu se tak stal historicky prvním střelcem na mistrovství světa, jehož jméno začíná na písmeno X.

Hra se následně vyrovnala, více ale přeci jen hrozili Srbové. Když už se chystali k závěrečnému tlaku, nečekaně však udeřili Švýcaři. Obrana Srbů nezachytila bleskový protiútok Xherdana Shaqiriho, který v 90. minutě zakončil své sólo rozhodujícím gólem utkání.

V tabulce skupiny E mají Švýcaři po dvou kolech na kontě čtyři body stejně jako Brazílie. Srbové, kteří promarnili šanci zajistit si v předstihu místo v osmifinále, jsou o bod zpět na třetí příčce. Poslední je bez bodu i šance na postup Kostarika.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina E:

Srbsko - Švýcarsko 1:2 (1:0)
Branky: 5. Mitrovič - 52. Xhaka, 90. Shaqiri. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp - Zwayer (video, všichni Něm.). ŽK: Milinkovič-Savič, Milivojevič, Matič, Mitrovič - Shaqiri. Diváci: 33.167.
Sestavy:
Srbsko: Stojkovič - Ivanovič, Milenkovič, Tošič, Kolarov - Tadič, Matič, Milinkovič-Savič, Milivojevič (82. Radonjič), Kostič (64. Ljajič) - Mitrovič. Trenér: Krstajič.
Švýcarsko: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Akanji, Rodriguez - Shaqiri, Behrami, Dzemaili (73. Embolo), Xhaka, Zuber (90.+3 Drmic) - Seferovic (46. Gavranovic). Trenér: Petkovic.

MS fotbal 2018 (PLATNÉ K 22. 6. 2018)
Tým Z V R P Skóre B
1. Brazílie 2 1 1 0 3:1 4
2. Švýcarsko 2 1 1 0 3:2 4
3. Srbsko 2 1 0 1 2:2 3
4. Kostarika 2 0 0 2 0:3 0

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme