Fotbal na Rudém náměstí. Slavné místo Moskvy se změnilo v zábavní park

Na moskevském Rudém náměstí otevřeli zábavní park pro fanoušky světového šampionátu - jedinečný svého druhu, protože ho obklopují pro fotbal netypické kulisy - z jedné strany legendární obchodní dům GUM a z druhé kremelská zeď, Mauzoleum Vladimira Iljiče Lenina a hřbitov sovětských válečných hrdinů nebo politiků.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po konci oslav Dne Ruska se na Rudém náměstí otevřel zábavní park

Po konci oslav Dne Ruska se na Rudém náměstí otevřel zábavní park | Foto: Sergei Karpukhin | Zdroj: agentura Reuters

V prvním týdnu mistrovství světa bylo Rudé náměstí zavřené, zůstávaly na něm konstrukce po oslavách Dne Ruska. Od čtvrtka je přístupné, přirozeně přes bezpečnostní rámy, a vyrostl na něm „13. stadion MS“. Je nepoměrně menší, ale hrát se na něm dá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zažijte atmosféru "13. stadionu mistrovství světa" na Rudém náměstí

„Je symbolické, že jsme fotbalový park otevřeli právě na Rudém náměstí. Sem budou přicházet fotbalové hvězdy a setkávat se s fanoušky. Park se stane další těžištěm šampionátu,“ doufá Alexej Sorokin, šéf organizačního štábu mistrovství světa.

„Jsou tady různé atrakce pro dospělé i pro děti. Například se můžete pokusit vyhrát nad brankářem-robotem. Tam si natrénujete rychlost a přesnost střelby na branku. A na velkém stadionu se odehrávají utkání, dnes to byl zápas sportovních škol. Stadion už si rezervovaly různé skupiny fanoušků těch týmů, které hrají na mistrovství světa,“ říká Jelizaveta, která informuje turisty ve stánku.

Pokud zorganizujete mužstvo, můžete se zapsat do pořadníku a zahrát si. Vstup je bezplatný až do konce šampionátu, ale jen nyní je na dva dny k vidění trofej pro vítěze mistrovství. Pak se opět přestěhuje na bezpečnější místo.

Pokud je návštěvníkům horko - meteorologové předpovídají teploty kolem 30 stupňů - přijde vhod studený pavilon, kde je o 40 stupňů chladněji. V zapůjčeném plédu si pak můžete prohlédnout z ledu vytesané symboly všech jedenácti měst, která MS pořádají.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme