Začíná tradiční akce Týden hokeje. Nábory pořádá zhruba 160 klubů po celém Česku

Na zimních stadionech po celé České republice budou ledové plochy patřit dětem. Od 23. do 29. září totiž ve zhruba 160 klubech probíhají nábory v rámci akce Týden hokeje.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Týden hokeje v Berouně

Týden hokeje v Berouně | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

Týden hokeje je součástí programu Pojď hrát hokej, který zaštiťuje Český svaz ledního hokeje. Za dobu svého fungování od roku 2016 uspořádal náborovou akci už desetkrát, trénink si v rámci něj vyzkoušelo okolo 37 tisíc dětí.

VIDEO: ‚Basketbalová‘ clona Jágra pomohla Kladnu ke gólu proti Litvínovu. Na výhru to ale nestačilo

Číst článek

Jsou určeny pro chlapce a dívky mezi čtyřmi a osmi lety. Všichni, kteří si budou chtít sport vyzkoušet, mohou využít možnosti zapůjčení hokejové výstroje přímo v klubu. V případě, že by se dítě rozhodlo hokeji aktivně věnovat, klub mu výstroj zapůjčí, dokud z ní nevyroste.

I výstroj pro nejmenší hokejisty totiž pomáhá klubům zajišťovat program Pojď hrát hokej. V minulém roce mezi týmy rozdělil osm milionů korun na hokejky, chrániče a tréninkové pomůcky pro děti.

V letošním roce se očekává velký zájem, který způsobilo úspěšné domácí mistrovství světa. Kluby už hlásí nadstandardní počet dětí, například hokejová školička v Kuřimi u Brna je již na celý týden vyprodaná. Na větší počet zájemců jsou však týmy připraveny.

Nábory se budou konat ve všech krajích. Pořádají je jak profesionální kluby hokejové extraligy nebo Maxa ligy, tak menší amatérské týmy. Kdy se nábor koná ve vašem okolí, si můžete zjistit na webových stránkách projektu Pojď hrát hokej.

Petr Kadeřábek, Hanka Shánělová, Lukáš Barták Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme