Z Třince se body nevozí lehce. Předvedli jsme parádní herní disciplínu, říká trenér Komety Brno Horáček

Třinečtí hokejisté v nedělním třetím kole Tipsport extraligy prohráli s Kometou Brno 1:2 po samostatných nájezdech. A to především kvůli výkonu brněnského brankáře Michala Postavy. Ten na sebe v úvodu sezony strhává pozornost.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Postava v brance Komety Brno

Michal Postava v brance Komety Brno | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Všichni čtyři útočníci mistrovského Třince ztroskotali v samostatných nájezdech na zákrocích dvaadvacetiletého brněnského brankáře Postavy. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak trenér Komety Brno chválil brankáře Michala Postavu

„Jsme šťastní za vítězství po nájezdech, jsou to důležité dva body. Z Třince se body nevozí lehce. Předvedli jsme parádní herní disciplínu, ať už co se faulů týká, nebo herní disciplínu, co se dodržování systému týká. A bylo to podtrženo výborným výkonem brankáře, včetně nájezdů, kde neinkasoval,“ chválil Jiří Horáček, asistent brněnského trenéra Kamila Pokorného, nováčka mezi extraligovými brankáři.

Raketový vstup do extraligy

Postava přišel v létě do Komety z prvoligového Přerova. A z prvních tří startů v extralize má dvě výhry a jen čtyři inkasované góly. „Jsme za něj šťastní, že takhle vlétl do extraligy a daří se mu. Zůstává pracovitý, pokorný, skromný, výborně trénuje, poslouchá rady trenéra gólmanů. Pracuje na sobě každý den, myslím si, že z něj jednou bude opravdu dobrý brankář a bude se neustále zlepšovat,“ říkal asistent trenéra Horáček.

I když Postava v minulosti říkal, že samostatné nájezdy nemiluje, v Třinci vychytal Libora Hudáčka, Andreje Nestrašila, Michala Teplého i Davida Ciencialu. Pátý útočník Ocelářů už se na řadu nedostal, protože Kometa měla dva úspěšné střelce Adama Zbořila a Kristiána Pospíšila. Postava byl od trenéra gólmanů Jana Švaříčka připravený.

„Myslím, že byl v pohodě. S trenérem brankářů si na to vždycky sednou a projíždějí potenciální střelce, aby byl i po této stránce nachystaný,“ doplnil brněnský kouč Horáček. Extraligovou tabulku vede stoprocentní Litvínov, Kometa je šestá, obhájce titulu devátý. 

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme