Ondřej Kaše končí v NHL a bude hrát českou extraligu. V Litvínově se těší na spolupráci s bratrem Davidem

Hokejisty extraligového Litvínova posílí útočník Ondřej Kaše, který se do Evropy vrací z NHL. Sedmadvacetiletý hráč naposledy působil v Carolině, v minulé sezoně ale odehrál jen jedno utkání a poté byl dlouhodobě na marodce s otřesem mozku. Na severu Čech podepsal podle klubového webu roční smlouvu, v novém působišti se potká s mladším bratrem Davidem.

Litvínov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Ondřej Kaše si v novém působišti zahraje s bratrem Davidem

Útočník Ondřej Kaše si v novém působišti zahraje s bratrem Davidem | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

„Litvínov byl pro mě volbou číslo jedna. Měl jsem i jiné nabídky, ale nedávaly mi smysl. Chtěl jsem si zahrát s bráchou a také jsem chtěl být blíže domovu. Lákala mě možnost vžít se do role lídra a pomoc týmu do vyšších pater tabulky," uvedl Ondřej Kaše.

Ondřej Kaše po průlomové sezoně v NHL vyhlíží novou smlouvu i zápas proti bratrovi

Číst článek

Kaše odešel do zámoří v roce 2015, rok poté, co jej draftoval Anaheim v 7. kole. Hned ve druhé sezoně si připsal první starty za Ducks.

V únoru 2020 byl vyměněn do Bostonu, poté působil i v Torontu a před minulou sezonou zamířil do Caroliny. V NHL doposud odehrál 258 utkání, ve kterých vstřelil 57 branek a přidal 67 asistencí. V 31 utkáních play off přidal dva góly a sedm asistencí.

„Jsem nesmírně šťastný, že Ondra bude součástí týmu. Jsem přesvědčený, že mužstvu dodá potřebnou kvalitu na všech úrovních. Průměr téměř půl bodu na zápas v NHL je toho důkazem. Těším se na spolupráci,“ uvedl hlavní trenér Karel Mlejnek.

Severočeši jsou si ale podle všeho vědomi, že Kaše měl v minulosti velké problémy s otřesy mozku. „Všichni pevně věříme, že Ondrovi zdraví dovolí, aby se plnohodnotně vrátil k hokeji. V takovém případě v něm Litvínov získal nadstandardního hráče a skvělého profesionála. Je výbornou vizitkou klubu, že hráč takové úrovně chce s Litvínovem spojit svou kariéru,“ řekl sportovní manažer Tomáš Vrábel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme