Trenér Kováč má za sebou vítěznou ligovou premiéru na lavičce Liberce. Jeho tým porazil Karvinou 3:1

Fotbalisté Liberce na úvod sezony zvítězili v utkání prvního ligového kola v Karviné 3:1 a prožili úspěšnou soutěžní premiéru pod trenérem Radoslavem Kováčem. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre domácí Martin Regáli, ještě do přestávky však stav otočili Denis Višinský a Adam Ševínský. V závěru přidal pojistku střídající Ľubomír Tupta.

Karviná (Aktualizováno: 18:48 21. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Liberce Radoslav Kováč

Trenér Liberce Radoslav Kováč | Foto: Radek Petrášek / ČTK | Zdroj: ČTK

Liberec vyhrál počtvrté z posledních pěti vzájemných ligových duelů a zvítězil teprve podruhé z minulých sedmnáct venkovních zápasů v nejvyšší soutěži. Karvinskému Martinu Hyskému nevyšla trenérská premiéra v první lize.

Utkání bylo soubojem dvou nových koučů na lavičkách svých týmů. Liberec v létě přivedl hned jedenáct posil a pět z nich zařadil trenér Kováč, který po minulé sezoně zamířil do Slovanu z Pardubic, do základní sestavy.

„Jsem zklamaný, z utkání jsme měli vytěžit více. Byli jsme na Liberec dobře připraveni, o to více mě mrzí góly, které jsme inkasovali. Byly hodně laciné. Liberec nás nepřehrával, těžil ze ztrát a byl efektivní,“ uvedl Hyský na tiskové konferenci.

Rychlý gól Karviné

Úvod patřil Slezanům. Po dlouhém pasu Amara Memiče vyhrál Rajmund Mikuš hlavičkový souboj s Ahmadem Ghalim, přiklepl míč k Martinovi Regálimu a slovenský ofenzivní univerzál hned ve čtvrté minutě efektní střelou otevřel skóre. O chvíli později pak Denny Samko zahodil velkou šanci a domácí toho později litovali. Nejprve se jim zranil klíčový stoper Douglas Bergqvist, hosté pak po jeho odchodu ještě do přestávky otočili skóre.

První branka při debutu

Nejprve v 26. minutě brankář Hugo Jan Bačkovský založil rychlou akci, přes Marka Ichu a Michala Hlavatého se na hrot dostal Denis Višinský a snadno obstřelil gólmana Milana Knoblocha, který vyběhl až před vlastní šestnáctku. Hlavatý si pak ve 34. minutě připsal druhou asistenci, když po jeho rohovém kopu hlavou skóroval Adam Ševínský. Host ze Sparty si připsal hned při svém ligovém debutu první gól.

„Přiznávám, že krásná branka Regáliho nás zaskočila. Poté měli Karvinští ještě jednu obrovskou šanci. Kdyby z toho byl gól, mohl jsem tu teď sedět v úplně jiném rozpoložení. Srovnali jsme krásnou brankou, ze standardky přidali ještě do poločasu druhý gól a to nám hodně pomohlo,“ řekl Kováč.

Po přestávce Severočeši kontrolovali vývoj. Benjamin Nyarko zakončoval z úhlu, ale jeho střelu zlikvidoval Knobloch. V závěru si pak hosté tři body pojistili. Qëndrim Zyba dlouhou přihrávkou vysunul do úniku střídajícího Ľubomíra Tuptu, slovenský reprezentant si obhodil gólmana a hlavou v 87. minutě doklepl míč do prázdné branky.

„Ve druhém poločase jsme mohli dobře prostřídat, protože máme na lavičce kvalitu. Frýdek, Zyba, Letenay, Tupta i Preisler nám hodně pomohli to utrhnout na 3:1. Jsme rádi. Byl to velmi náročný zápas, tady se bude těžko hrát. Možná dobře, že jsme tu hráli první kolo,“ uvedl Kováč.

Výsledky 1. kola první fotbalové ligy:

MFK Karviná - Slovan Liberec 1:3 (1:2)

Branky: 4. Regáli - 27. Višinský, 34. Ševínský, 87. Tupta. Rozhodčí: Starý - Ratajová, Podaný - Kocourek (video). ŽK: Plechatý, Kováč (trenér, oba Liberec). Diváci: 2592.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme