Sparta uhájila Letnou. V ligovém šlágru porazila Baník 3:2 a posunula se na třetí místo

Pražská Sparta porazila v utkání 22. kola fotbalové ligy Baník Ostrava a posouvá se na třetí místo ligové tabulky. O výhře rozhodli Štetina, Karlsson a Drchal.

Praha (Aktualizováno: 18:58 24. 2. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta porazila Baník Ostrava 3:2

Sparta Praha - Baník Ostrava | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Šlágr 22. kola první fotbalové ligy obstaral duel odvěkých rivalů mezi Spartou a Baníkem Ostrava.

Trenér letenských Zdeněk Ščasný mohl do utkání počítat s navrátilcem z Číny – záložníkem Bořkem Dočkalem. Kapitán české reprezentace nechyběl v základní sestavě a spoluhráče přivedl na hřiště s kapitánskou páskou na paži.

V sestavě se objevil také šestnáctiletý Adam Hložek, který nahradil rumunského křídelníka Alexandra Chipcia. Ve stoperské dvojici nastoupil po boku Costy Lukáš Štětina, jenž dostal důvěru na úkor Dominika Plechatého.

KONEC ZÁPASU!!! 🤩

Sparta poráží Baník 3:2 a na jaře zůstává stoprocentní! #acsparta

18:58 – 24. 02. 2019

8 104

Nahrávač Baroš

Na hrotu ostravského útoku nescházel vítěz Ligy mistrů a nejlepší střelec evropského šampionátu z roku 2004 Milan Baroš.

Běžela desátá minuta zápasu a Sparta už mohla slavit první gól. Byl to právě Dočkal, který ale po přihrávce Ondřeje Zahustela trefil jen pravou tyč.

V 17. minutě poprvé ukázal ofenzivní choutky také ostravský Baník. Slezané zahrávali roh a míč si našel Baroš, jeho hlavička ale nebyla přesná.

Těsně před dovršením první půl hodiny zápasu se poprvé měnilo skóre. Baroš našel na malém vápně Dameho Diopa a ten poslal Ostravu do vedení.

Utkání jsme sledovali minutu po minutě

Číst článek

Ještě do půle ale bylo srovnáno. Švédský křídelník David Moberg Karlsson nacentroval od rohového praporku a Štetina míč uklidil do brány.

Letenští mohli do druhého poločasu vstoupit gólově. Matěj Hanousek hledal před brankou Ondřeje Zahustela, ten ale hlavičkoval mimo branku Jana Laštůvky.

V 57. minutě už Sparta ale přeci jen vedla. Švéd Karlsson poslal z přímého kopu míč do horního rohu ostravské branky a letenské ochozy bouřily.

Komplikace pro Spartu ale přišla o pět minut později. Střelec vyrovnávací branky Štetina fauloval Daniela Holzera a viděl druhou žlutou a červenou kartu.

V 67. minutě zakončoval útočník Sparty Benjamin Tetteh, Laštůvku ale nepřekonal.

Rozhodl střídající Drchal

V době kdy časomíra na stadionu ukazovala 75. minutu se k zakončení před brankou Florina Nity dostal Baroš, Rumunský brankář ale míč vyrazil na tyč.

A jakoby se potvrdilo nepsané pravidlo „Nedáš, dostaneš“. Bořek Dočkal vysunul kolmicí střídajícího Václava Drchala, který v souboji tváří v tvář překonal Laštůvku.

Drchal měl ještě několik šancí, aby definitivně rozhodl o výhře svého týmu. Jednou ho ale vychytal brankář Laštůvka, podruhé ho zase zastavil ofsajd.

Hosté ještě utkání zdramatizovali, když se trefil Nemanja Kuzmanović. Na více se už ale Slezané nezmohli a na Spartě prohráli 2:3. Sparta se tak po třetí jarní výhře v řadě posouvá do vedoucí trojky tabulky.

Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme