Tahle nabídka může přijít jednou za život, slaví brankář Letáček svůj přestup do španělského Getafe

Na soupiskách v nejlepších pěti fotbalových národních ligách světa – anglické Premier League, německé Bundeslize, španělské La Lize, italské Serii A a francouzské Ligue 1 – byl až do pátku jediný český brankář. Matěje Kováře z Leverkusenu teď ale doplnil Jiří Letáček. Bývalý gólman ostravského Baníku bude nově chytat ve Španělsku za Getafe.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý brankář Baníku Ostrava Jiří Letáček byl představen jako nová posila španělského Getafe

Bývalý brankář Baníku Ostrava Jiří Letáček byl představen jako nová posila španělského Getafe | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Jiří Letáček zdravil fanoušky Getafe jen pár minut poté, co jeho přestup oba kluby v pravé poledne oznámily. A fanoušci týmu z předměstí Madridu se snažili rychle naučit krkolomné jméno českého gólmana, moc jim to ale nešlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s českým brankářem Jiřím Letáčkem po přestupu do španělského Getafe

„Nebylo o čem přemýšlet, tahle nabídka může přijít jednou za život. Je to něco, co jsem si vždycky přál. Těším se, věřím, že dostanu příležitost,“ rozplýval se Jiří Letáček, který ve své kariéře píše pozoruhodný příběh.

Ještě předloni totiž zpackal v dresu Ostravy pohárový zápas v Kroměříži a čelil výrazné kritice. Pak dlouho seděl na lavičce – a i když si nakonec vybojoval místo v základu, nároční baníkovští fanoušci se moc neměli k tomu, aby křičeli jeho jméno.

„Na Ostravu budu vzpomínat jenom v dobrém. Byť začátky byly složité, tak jsem si potom s fanoušky a se všemi v Ostravě vytvořil určitý vztahy, určité pouto. Když budu mít volnou chvíli a vyjde to termínově, tak se rád na kluky přijedu podívat a všechny pozdravit. Ostrava zůstane v mém srdci,“ přiznal 25letý český brankář.

Myslím, že to Španělsko zvládne. Čeká nás výborný fotbal, věří expert Horváth před finálem Eura

Číst článek

Jiří Letáček zažil skvostnou minulou sezonu. Vychytal v ní devět nul a patřil mezi nejlépe hodnocené gólmany domácí nejvyšší soutěže. Baníku navíc pomohl k návratu do pohárové Evropy po 14 letech.

Teď vymění stadionky v Karviné nebo Pardubicích za fotbalové svatostánky Realu i Atlética Madrid, nebo Barcelony.

„Hráči jako Mbappé, Yamal nebo Griezmann, to jsou světové persony. Doteď jsem je sledoval jenom v televizi, zahrát si proti nim bude senzační. Jsem rád, že se poštěstilo právě mně dostat takovou příležitost,“ jmenuje Letáček hvězdné hráče, se kterými se teď bude potkávat přímo na hřišti.

Getafe by měl gólman, který dokazuje, jak je důležité se nevzdávat, pomoct k vylepšení 12. místa z uplynulého ročníku La Ligy. I proto za něj španělský celek zaplatil podle informací serveru iSport.cz zhruba 50 milionů korun.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme