Životní šance pro brankáře Letáčka. Z Ostravy přestupuje do španělského Getafe

Fotbalový brankář Jiří Letáček přestoupil z Baníku Ostrava do Getafe. Pětadvacetiletý český gólman podepsal s dvanáctým týmem minulého ročníku španělské ligy smlouvu na čtyři sezony. Oba kluby o transferu informovaly na sociálních sítích, finanční podmínky nezveřejnily. Baník Letáčkův přestup označil za nesmírně lákavý pro hráče a velice zajímavý ekonomicky i reputačně pro klub.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Jiří Letáček mění do nové sezony dres. Z Baníku Ostrava se stěhuje do španělského Getafe

Brankář Jiří Letáček mění do nové sezony dres. Z Baníku Ostrava se stěhuje do španělského Getafe | Foto: Radek Petrášek / ČTK

„Taková nabídka může přijít jednou za život. ‚Lety‘ po ní z pochopitelných důvodů skočil, asi málokterý hráč z naší ligy by odolal možnosti jít do Španělska s vidinou toho, že si zahraje La Ligu,“ uvedl na webu ostravského celku šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Sparta potvrdila odchod Krejčího do Girony. Kapitán se rozloučil dojemným videem, děkoval Rosickému

Číst článek

„Odcházím za svým snem, ale strašně rád se sem budu vracet. Bez Baníku bych ten krok rozhodně neudělal,“ doplnil Letáček.

Letáček přišel do Baníku předloni z rodných Pardubic. V české lize bývalý mládežnický reprezentant odchytal 64 zápasů. V uplynulém ročníku pomohl ostravskému týmu ke čtvrtému místu.

Ostravský klub obdržel nabídku na přestup minulý týden, v pátek hráč dostal svolení a odcestoval do Španělska k závěrečným jednáním. „Nejsme pod tlakem toho, že bychom museli prodávat za každou cenu hráče z osy mužstva, ale tento transfer přesně zapadá do kategorie těch, které dávají smysl pro všechny strany,“ konstatoval Mikloško.

„Je to navíc důkaz o tom, že jsme v Baníku schopni pracovat s hráči a posouvat jejich výkonnost výše, i na úroveň nejlepších evropských soutěží. Dává nám to i zpětnou vazbu v tom, že cesta, kterou jsme se vydali, je správná i efektivní,“ dodal. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme