VIDEO: Divoká dohra semifinále Copa América. Uruguayec Núňez se rval s kolumbijskými fanoušky

Fotbalisté Kolumbie postoupili poprvé po 23 letech do finále mistrovství Jižní Ameriky. V semifinále zdolali Uruguay 1:0, přestože hráli celý druhý poločas v deseti. Zápas měl však ostudnou dohru, když se po strkanici mezi hráči přenesl konflikt i do hlediště. Do potyčky s fanoušky se zapojil například i uruguayský útočník Darwin Núňez. Opora Liverpoolu měla, stejně jako ostatní fotbalisté, v ochozech rodinné příslušníky a chtěla je bránit.

Charlotte (USA) (Aktualizováno: 12:22 11. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolumbie šla do vedení v 39. minutě, když se prosadil Jefferson Lerma. V nastavení prvního poločasu ale svému týmu situaci zkomplikoval Daniel Muňoz, který po faulu viděl druhou žlutou kartu a zápas pro něj skončil.

Fanoušci Nizozemska napadli v Dortmundu příznivce Anglie. Chtěli jim ukrást vlajku a házeli po nich židle

Číst článek

Uruguay po přestávce tlačila, ale Kolumbie svůj těsný náskok uhájila. Svěřenci trenéra Nestera Lorenza tak prodloužili svou rekordní sérii bez porážky na 28 zápasů. Finále Copa América si zahrají poprvé od roku 2001, kdy šampionát hostili a získali také svůj jediný titul.

Emoce po závěrečném hvizdu rozhodčího ale vrcholily nejen na trávníku, ale i mezi 70 tisíci diváky, mezi nimiž měli převahu fanoušci Kolumbie.

Hráči se báli o rodiny

Potyčky se pak přenesly i do hlediště, do konfliktu s fanoušky se pustili Darwin Núňez a řada dalších uruguayských hráčů. To přiznal v rozhovoru po zápase José Mária Giménez z Uruguaye. Federace CONMEBOL incident odsoudila a zahájila vyšetřování.

O titul se Kolumbie utká v neděli s obhájci trofeje a úřadujícími mistry světa Argentinou, která v čele s Lionelem Messim usiluje o rekordní 16. titul. Uruguay, jež má rovněž na kontě 15 trofejí, čeká duel o třetí místo s Kanadou.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme