Fanoušci Nizozemska napadli v Dortmundu příznivce Anglie. Chtěli jim ukrást vlajku a házeli po nich židle

Do Dortmundu dorazily nizozemské fotbalisty na semifinálový zápas podpořit desetitisíce oranžově oděných fanoušků. Někteří z nich se před večerním utkáním vydali do barů, kde došlo na potyčky s fanoušky Anglie. Podle BBC násilnosti rozpoutala snaha Nizozemců o krádež vlajky příznivců opačného tábora. Během útoků bylo zraněno pět anglických fanoušků.

Video Dortmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve středu večer se v Dortmundu rozhodne o druhém finalistovi mistrovství Evropy ve fotbale a do Německa se vypravily podpořit své týmy desetitisíce fanoušků. Někteří nizozemští příznivci ale místo zpívání svých proslulých chorálů vyrazili do baru, kde napadli fanoušky týmu soupeře.

Fanoušci „Oranjes“ chtěli podle obsluhy baru ukrást vlajku příznivcům opačného tábora. S touto motivací na Angličany zaútočili, házeli po nich nejprve nádobí, poté i židle a lavice.

Výsledkem násilností, které se odehrály na venkovní zahrádce jednoho z městských barů, je podle BBC pět zraněných fanoušků Albionu. Německá policie výtržníky na místě zatkla.

Karolína Laura Hornová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme