Yamal jako nový Messi? Vyhoví si se všemi spoluhráči, je chytrý a hraje dobře dozadu, říká expert Horváth

Fotbalisté Španělska jsou prvními finalisty mistrovství Evropy v Německu. V Mnichově porazili Francii 2:1. Úvodní semifinále kontinentálního šampionátu rozeberal expert Radiožurnálu Pavel Horváth, který hodnotil i výkon španělské mladé hvězdy Lamineho Yamala.

Mnichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lamine Yamal je v šestnácti letech hvězdou španělské reprezentace

Lamine Yamal je v šestnácti letech hvězdou španělské reprezentace | Foto: Leonhard Simon | Zdroj: Reuters

V čem Španělsko předčilo Francii kromě počtu vstřelených gólů?
Francouzi vedli, ale o náskok rychle přišli. Španělé byli od začátku lepší. Byť prohrávali a vývoj zápasu pro ně nebyl příznivý, ukázali velkou kvalitu a zaslouženě vyhráli.

Obrat Španělů nastartoval šestnáctiletý talent Lamine Yamal gólem z 25 metrů a stal se novým nejmladším střelcem v historii Eura. Může z něj vyrůst nový Lionel Messi, ke kterému je už teď přirovnávaný?
Nevím, jestli Messi, ale jeho kvalita je skvělá, dobře hraje i dozadu. Úžasně si vyhovuje se všemi spoluhráči, je chytrý a velmi dobrý hráč.

Druhý finalista vzejde ze středečního souboje mezi Anglií a Nizozemskem. Podle toho, jak se oba týmy na turnaji prezentují, lze předpokládat, že Nizozemci budou tvořit, Angličané poctivě bránit a o vítězi rozhodnou pokutové kopy. Může se to stát?
Jako fanouškovi by se mi líbilo, kdyby to skončilo třeba 2:2 v základní hrací době a rozhodovaly až penalty. Doufám, že Holanďani budou útočit a budou dobří. Že půjdou třeba do vedení a Angličané budou muset hrát, aby dotáhli skóre. Tipuji, že Anglie vyhraje.

Petr Král, klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme