Leverkusen po penaltovém rozstřelu vyhrál německý Superpohár, gólem přispěl i útočník Schick

Útočník Patrik Schick přispěl gólem a proměněnou penaltou v rozstřelu k vítězství fotbalistů Leverkusenu v zápase o německý Superpohár proti Stuttgartu. Český reprezentant vyrovnal v závěru normální hrací doby na 2:2, rozstřel vyhrál Bayer 4:3.

Leverkusen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick s pohárem pro vítěze německého Superpoháru

Patrik Schick s pohárem pro vítěze německého Superpoháru | Foto: Thilo Schmuelgen | Zdroj: Reuters

Leverkusen zahájil úspěšně novou sezonu, v níž bude obhajovat domácí double za zisk premiérového mistrovského titulu a vítězství v Německém poháru. V domácí BayAreně poslal svěřence trenéra Xabiho Alonsa do vedení v 11. minutě Victor Boniface, vicemistři ze Stuttgartu ale skóre otočili díky trefám Enza Millota v 15. a Denize Undava v 63. minutě.

Sparta porazila Jablonec 2:1 a vyhrála i pátý ligový zápas. Pražany k vítězství dovedl dvoubodový Tuci

Číst článek

Bayer hrál navíc už od 37. minuty v deseti po vyloučení letní posily Martina Terriera, jenž dostal rovnou červenou kartu za hrubý faul. Leverkusen nicméně pokračoval v trendu z minulé sezony, kdy udržel neporazitelnost v bundeslize i domácím poháru díky gólům v posledních minutách, což mu vyneslo přezdívku "Neverlusen". V 88. minutě dostal střídající Schick kousek před pokutovým územím přihrávku od Alejandra Grimalda a přízemní střelou poslal zápas do penalt.

V rozstřelu také Schick bezpečně proměnil první penaltu svého týmu, a když domácí brankář Lukas Hradecky jeden pokus Stuttgartu vyrazil a poté Silas přestřelil, mohl se Bayer radovat ze zisku prvního Superpoháru v klubové historii.

Vítězství sledoval z lavičky brankář Matěj Kovář, v týmu Bayeru už chyběl útočník Adam Hložek, jenž dnes dokončil přestup do konkurenčního Hoffenheimu.

Německý fotbalový Superpohár v Leverkusenu:

Leverkusen - Stuttgart 2:2 (1:1), na pen. 4:3

Branky: 11. Boniface, 88. Schick - 15. Millot, 63. Undav.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme