Hradec Králové neproměněná penalta nezastavila. Pražskou Duklu porazil 1:0 a potvrdil domácí formu

Fotbalisté Hradce Králové v 5. kole první ligy porazili na svém hřišti pražskou Duklu 1:0 a vyhráli doma i třetí utkání v sezoně nejvyšší soutěže. Jediný gól vstřelil na konci první půle Ondřej Mihálik, jeho spoluhráč Adam Vlkanova neproměnil v 19. minutě penaltu. „Votroci“ se posunuli s devíti body na čtvrté místo neúplné tabulky, nováček soutěže prohrál čtvrté z úvodních pěti kol a se třemi body je předposlední.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotrbalisté Hradce Králové se radují z gólu

Fotrbalisté Hradce Králové se radují z gólu | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Východočeši v 11. vzájemném utkání v první lize zdolali Duklu poprvé, posledních devět střetnutí prohráli. Znovu potvrdili skvělou bilanci v domácím prostředí, kde zvítězili popáté za sebou a nebodovali tam v jediném z posledních 11 ligových utkání. Pražané čekají na venkovní výhru v nejvyšší soutěži už 14 zápasů.

Hložek přestupuje do Hoffenheimu, stane se nejdražší posilou klubu. Do Leverkusenu putuje 18 milionů eur

Číst článek

V základní sestavě Hradce nechyběl stoper Petrášek, jenž před dvěma týdny přestoupil z jihokorejského klubu Čonbuk Hyundai Motors a dnes si ve dvaatřiceti letech odbyl debut v české lize. Trojnásobný reprezentant měl po čtvrthodině úvodní šanci duelu, na zadní tyči ale netrefil volej čistě.

O chvíli později Lichý zahrál po rohu ve vlastním vápně rukou a sudí Všetečka po intervenci videorozhodčího a zhlédnutí opakovaného záznamu nařídil penaltu pro domácí. Vlkanova zvolil nepříliš razantní střelu po zemi, kterou Hruška vystihl a dokonce ji zachytil do rukavic. Královéhradecký špílmachr neproměnil ani svůj druhý pokutový kop v nejvyšší soutěži. „Votroci“ nedali ani druhou penaltu v ligové sezoně.

Dukla nebyla směrem dopředu nebezpečná, neproměněný pokutový kop ale srazil i domácí. Až v nastavení stoper Čihák od vlastního vápna vyvezl míč přes několik protihráčů, Vlkanova si pohrál s obranou a pohlednou akci zakončili centrující Horák se zakončujícím Mihálikem. Letní posila ze Slovácka se prosadila poprvé v novém klubu a částečně napravila neproměněnou penaltu z minulého kola při porážce 0:1 v Ostravě.

Trenér hostů Rada se v 58. minutě rozhodl oživit ofenzivu zkušeným kanonýrem Řezníčkem, čerstvou posilou z druholigového Brna. Jeho tým i tak potřetí za sebou neskóroval a v ročníku zůstává na dvou vstřelených gólech.

Bojovný druhý poločas se hrál víceméně bez šancí. Až v 69. minutě vyrazil Hruška střelu Vlkanovy jen ke Koubkovi, který zblízka minul. V 85. minutě měl stoprocentní příležitost Mihálik, jenž byl po Kodešově individuální akci sám před Hruškou, trefil však jen břevno. Vzápětí protáhl gólmana Zadražila ukrytou střelou Šebrle, Dukla se přesto na zdramatizování závěru nezmohla.

Pražané v Hradci Králové v šestém ligovém duelu poprvé nevyhráli. Východočeši tak nadále v nové sezoně střídají domácí vítězství s venkovními porážkami.

5. kolo první fotbalové ligy:

FC Hradec Králové - Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branka: 45.+1 Mihálik. Rozhodčí: Všetečka - Nádvorník, Volf - Zelinka (video). ŽK: Horejš (trenér) - Lichý, Mešanovič, Ludvíček, Douděra, Rada (trenér). Diváci: 6125.

Sestavy:

Hradec: Zadražil - Čihák, Petrášek, Spáčil - Klíma, Kodeš, Dancák, Horák - Mihálik (88. Šašinka), Vlkanova (90.+3 Krejčí) - Náprstek (62. Koubek). Trenér: Horejš.

Dukla: Hruška - Vondrášek (82. Ullman), Hašek, Peterka, Ludvíček - Lichý, Kozma - Pech (46. Zeronik), Hora (58. Řezníček), Šebrle (88. Douděra) - Mešanovič (58. Špatenka). Trenér: Rada.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme